NIKDY to pri smažení rezňov nerobte: Prídete o všetku chuť!

Vyhnite sa tejto školáckej chybe a budete mať dokonalé rezne: Robí ju skoro každý!

Nie je čo skrývať.

 

 

Takmer každý z nás miluje bravčové rezne.

Jedna metóda ich robí ešte chutnejšími.

Pripravte si rezne podľa tohto odporúčania z portálu newsy.gotujmy a budú ešte chutnejšie, ako predtým.

Obľúbené bravčové rezne sú vlajkovou loďou v jedálničku mnohých Slovákov.

 

 

Na otázku, prečo chutia rezne u každého inak neexistuje jednoznačná odpoveď.

Či tak alebo onak, to, čo tu vystupuje do popredia, je technika a jedna základná, notoricky známa chyba, ktorú niektorí ľudia počas svojho života robia!

Na akom tuku vyprážať bravčové rezne?

 

 

Mnohí z vás na túto otázku rýchlo odpovedia: v bravčovej masti.

Samozrejme, je to skvelý, klasický tuk na vyprážanie bravčových rezňov, ktorý zvýrazňuje ich chuť oveľa lepšie ako bežný repkový olej.

Ale o to nejde.

 

 

Vyprážať bravčové rezne na „kvapke“ oleja nie je dobrý nápad.

Toto je jednoduchý spôsob, ako spôsobiť, že sa vaše bravčové rezne spália a nesmažia sa správne.

Navyše, vyprážanie na malom množstve oleja znamená, že sa opečú extrémne nerovnomerne.

 

 

Táto technika tiež spôsobuje, že trojobal odpadáva z mäsa. 

Skvelú chuť vyprážaných bravčových rezňov dosiahneme tak, že ich pri vyprážaní zhora podlievame rozpáleným tukom.

Tento postup je určený na priblíženie procesu tepelného spracovania k hlbokému vyprážaniu.

 

 

Nedá sa poprieť, že takéto vyprážanie prinesie skvelé chuťové výsledky, no rozhodne menej priaznivé účinky na vaše zdravie, pretože takýto rezeň je kalorickejší.

Čo sa však neurobí pre dosiahnutie skvelej chuti?

Bravčové rezne raz za čas by nemali nikomu ublížiť!

Čo ešte ovplyvňuje chuť bravčových rezňov?

 

 

Tu je niekoľko dôležitých aspektov, ktorým musíte vždy venovať pozornosť.

Aké mäso si vybrať?

Teraz prejdime k výberu mäsa na bravčové rezne.

Okolo výberu bravčového karé s kosťou alebo vykosteným rezom vzniklo veľa mýtov.

Pravda je, že kosť nijako neovplyvňuje chuť mäsa.

 

 

Oveľa dôležitejší je výber správneho kusu bravčového karé.

Teda taký, ktorý je dostatočne čerstvý, dostatočne chudý a pochádza zo správne vykŕmeného prasaťa.

Potrebujete marinovať bravčové rezne v mlieku a cibuli?

 

 

Mnoho začínajúcich kuchárov verí, že na prípravu dobrého bravčového rezňa je potrebná marináda z mlieka a cibule.

Takáto kulinárska procedúra nestojí príliš veľa a nevyžaduje príliš veľa úsilia, no výsledok je veľmi chutný. 

Okrem toho by ste mali dbať na to, aby ste mäso primerane naklepali tĺčikom. 

 

 

Niekto má radšej hrubšie kúsky, iný bravčové rezne na pol taniera.

V tomto bode je voľba na vás a vašich kulinárskych preferenciách a zvykoch.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes