zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Tento prírodný recept vám pomôže schudnúť a zároveň pomáha regulovať hladinu cukru v krvi!

Vyskúšajte tento chutný a zdravý recept.

Pomôže vám schudnúť, aj znížiť hladinu cukru v krvi.

Príprava je veľmi jednoduchá.

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Užitočné menu.

Potrebujeme:

200 g šošovice

rastlinný olej

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

300 g tekvice

1 mrkvu

1 batát

3 paradajky

petržlenovú vňať

1 l vody

230 g celozrnnej múky

 

 

50 g tekvicových semienok

50 g slnečnicových semienok

50 g sezamových semienok

50 g ľanových semienok

30 g mandlí

300 ml vody

1 ČL sušeného droždia

soľ, koreniny podľa chuti

Postup:

Šošovicu si nasypeme do misky a zalejeme studenou vodou.

 

 

Necháme stáť 20 minút. 

Do panvice si nalejeme trochu rastlinného oleja.

Cibuľu si ošúpeme, pokrájame nadrobno a orestujeme do sklovita. 

 

 

Cesnak si ošúpeme, rozpučíme nožom a pokrájame nadrobno.

Pridáme k cibuli.

 

 

Tekvicu si ošúpeme, pokrájame na kocky a orestujeme spolu s cibuľou a cesnakom. 

Teraz si ošúpeme mrkvu, pokrájame na kolieska a pridáme do panvice.

Batát si takisto ošúpeme, pokrájame a zmiešame so zvyšnou zeleninou.

 

 

Paradajky si umyjeme a pokrájame na menšie kúsky.

Petržlenovú vňať si posekáme nadrobno a spolu s paradajkami vložíme na panvicu.

 

 

Teraz pridáme scedenú šošovicu a zalejeme litrom vody.

Povaríme 30 minút za občasného miešania.

Do samostatnej misky nasypeme celozrnnú múku, tekvicové semienka a slnečnicové semienka.

 

 

Sezamové a ľanové semienka si spolu s mandľami nasypeme do mlynčeka na kávu a pomelieme. 

Pomleté semienka nasypeme k nepomletým, do vody primiešame sušené droždie a vylejeme na semienkovú zmes. 

Premiešame, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme stáť.

 

 

Formu si potrieme trochou oleja, navrstvíme pripravenú hmotu a povrch uhladíme. 

Pečieme pri teplote 200 °C asi 45 minút. 

 

 

Medzitým si odstavíme hrniec so šošovicou a zeleninou.

Všetko rozmixujeme tyčovým mixérom. 

Upečený semienkový chlebík vyklopíme, nakrájame a podávame so našou hustou šošovicovo – zeleninovou polievkou.

Celý recept si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie tipy pre zdravie