plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vrstvený ZELEROVÝ šalát z vedierka, ktorý budete milovať: Stačí len navrstviť prísady a dať do chladničky – pochúťka na celý víkend!

Zdanlivo nespojiteľné ingrediencie, ktoré však spolu chutia v tomto šalátiku vynikajúco.

 

 

Ja ho robím do plastového vederieka a nechávam odležať v chladničke.

Potom podávam podľa potreby, ako dostaneme chuť.

Autorkou receptu je Olga H. 

Potrebujeme:

Zeler v sladkokyslom náleve

Sterilizovaná kukurica

Ananásový kompót

1-2 jablká,

2 vajíčka

Pór

Šunka

Eidam (môže byť aj Gouda)

Tatárska omáčka

Smotana na šľahanie (alebo sladká smotana)

Soľ

Postup:

Pór si nakrájame na tenké kolieska.

 

 

Osolíme, aby zmäkol.

Šunku nakrájame na pásiky.

Zeler nakrájame na menšie kúsky.

 

 

Jablko očistíme a nahrubo nastrúhame.

Začneme do misy vrstviť šalátik.

Na spodok dáme zeler, naň navrstvíme šunku a jabĺčka.

 

 

Potom uložíme uvarené a nakrájané vajíčka, ktoré osolíme.

Pokračujeme kukuricou a ananásom.

Takto naukladané ingrediencie potrieme tatarkou a zalejeme smotanou (všetko s mierou…).

 

 

Trochu „pošťucháme“ lyžičkou, aby nám smotana stiekla až dolu.

Nakoniec posypeme pórom a najemno nastrúhaným syrom.

 

 

Odložíme do chladničky a podávame, keď dostaneme chuť.

Podávať môžeme s pečivom alebo aj s chlebíkom, komu ako chutí…

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes