Vynikajúci zákusok z kondenzovaného mlieka a lahodného krému.
Skvelú inšpiráciu na tento dezert sme našli na kanáli Ricette Dolci.
Potrebujeme:
380 g kondenzovaného mlieka
2 vajcia
1 lyžička vanilkového extraktu
8 g prášku do pečiva
140 g hladkej múky
Krém:
350 g gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
150 g studeného kondenzovaného mlieka
30 g citrónovej šťavy
Postup:
Nalejte kondenzované mlieko do veľkej oválnej misy.
Pridajte vajcia, vanilkový extrakt a rozmixujte mixérom.
Múku preosejte cez sito.
Pridajte ju spolu s práškom do pečiva ku kondenzovanému mlieku, vajciam a vanilkovému extraktu.
Pripravte si plech s papierom na pečenie s rozmermi 30 x 20 cm a nalejte doň cesto.
Cesto rovnomerne rozotrite a pomocou špajle na ňom urobte vlnky.
Vložte do predhriatej statickej rúry na 10-12 minút pri 180 °C.
Keď je cesto upečené, vyberte ho z nádoby na pečenie.
Zložte papier na pečenie.
Z každej strany odrežete pozdĺžne konce, rozrežete ich napoly a druhú polovicu tiež rozrežete napoly.
Nakoniec budete mať 4 polovice.
Jednu polovicu dajte do malého mixéra a rozmixujte na omrvinky.
Do stredne veľkej oválnej misy dajte grécky jogurt, studené kondenzované mlieko a rozmixujte mixérom.
Pridajte citrónovú šťavu za stáleho miešania a misu prikryte fóliou.
Nechajte 30 minút odležať v chladničke.
Na stredne veľký plech položte papier na pečenie rozdelený na 4 veľké polovice.
Na upečené cesto naneste lyžicou krém.
Opatrne ho rozotrite a položte druhú polovicu cesta a opäť rozotrite.
Rovnako postupujte aj pri tretej vrstve cesta.
Rozotrite ho rovnomerne po stranách tak, aby bol celý pokrytý krémom, a posypte ho rozdrobeným cestom z každej strany.
Vložte na 2 hodiny do chladničky.
Po 2 hodinách skontrolujte, či je koláč pevný, a pokiaľ áno, nakrájajte ho.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)