Ak chcete potešiť svojich hostí a najbližších, potrebujete niekoľko prísad a trochu času.
U nás má táto krémová pochúťka vždy taký úspech, že ju musím pripravovať pravidelne.
Unikátny recept na lahodný krémový dezert z youtube kanála Przepisy są łatwe.
Potrebujeme:
Na tmavé cesto:
100 g masla
100 g kryštálového cukru
1 vajce
2 PL kyslej smotany
1 ČL prášku do pečiva
2 PL kakaa
300 g hladkej múky
Na plnku:
750 g smotanového syra
50 g kryštálového cukru
vanilkovú esenciu
40 g kukuričného škrobu
Na svetlé cesto:
2 vajcia
200 g kryštálového cukru
50 ml rastlinného oleja
50 ml mlieka
1 ČL prášku do pečiva
200 g hladkej múky
Na krém:
250 g smotanového syra
150 ml smotany na šľahanie
2 PL práškového cukru
čokoládu
Postup:
V hlbokej miske rozšľaháme zmäknuté maslo, počas šľahania pridáme cukor.
Ďalej pridáme vajce, smotanu a pokračujeme v šľahaní. Do zmesi pridáme prášok do pečiva, kakao a špachtľou vymiešame.
Nasypeme múku a rukou vymiesim hladké cesto. Cesto uložíme do chladničky.
Do samostatnej misky pridáme smotanový syr a cukor. Podľa chuti pridáme vanilkovú esenciu.
Pridáme škrob a metličkou vymiešame hustý krém.
Do samostatnej misky pridáme vajcia, cukor a mixérom vyšľaháme.
Počas šľahania prilievame olej a mlieko.
Do zmesi cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva a špachtľou premiešame.
Na dno zapekacej formy (20 x 30 cm) natrháme kakaové cesto a rukou roztlačíme po celej ploche.
Na cesto nanesieme plnku a rozotrieme po celej ploche.
Na krém rozotrieme svetlé cesto.
Formu vložíme do rúry predhriatej na 180°C. Pečieme 40-50 minút.
Do misky pridáme smotanový syr a práškový cukor. Nalejeme smotanu a vyšľaháme krém.
Krém nanesieme na upečený koláč a rovnomerne rozotrieme.
Vrch posypeme čokoládou a vložíme do chladničky.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: