Hľadáte skvelý tip na veľkonočné pohostenie?
Čo tak skúsiť obľúbený retro recept, ktorý nikdy nesklame?
Vaječná tlačenka, ktorej autorkou je Dana Ch. si vás určite získa.
Ja som takúto dobrotu robievala ešte za bývalého režimu.
Je jednoduchá na prírpavu, vyzerá krásne a ešte lepšie chutí.
Potrebujeme:
6 vajec
1 Moravanka (zelenina v náleve)
376 g tatárska omáčka
30 gramov salámy
1 Masox
33g želatíny – na vaječnú tlačenku
Postup:
Začneme tým, že vajíčka uvaríme natvrdo.
Scedíme a necháme vychladnúť.
Potom ich ošúpeme.
Moravanku scedíme – nálev odložíme.
Nálev dolejeme do 300 ml vodu.
Potom tekutinu rozdelíme na dve polovice.
Do jednej polovice (150 ml ) dáme Masox a preložíme na plameň.
Necháme prevariť a potom zložíme z plameňa.
Aj druhú polovicu nálevu (150 ml) dáme na plameň a necháme prevariť.
Zložíme z plameňa a pridáme 33 g želatíny.
Vajíčka si pretlačíme cez pretláčadlo, alebo nakrájame nadrobno.
Salámu tiež nakrájame nadrobno.
Scedenú Moravanku tiež nakrájame najemno, ale neodporúča sa pridávať cibuľu a feferóny.
Potom k nakrájaným kúskom (vajíčka, saláma a Moravanka) pridáme nálev s Masoxom.
Nakoniec pridáme želatínovú zmes a tatársku.
Všetko spolu dôkladne premiešame a dáme do formy.
Necháme chladiť do druhého dňa.
Prajeme vám dobrú chuť! :)