plny-hrniec_transparent_negativ.png

V KFC už nejeme, keďže varím kuracie krídla na panvici s colou: Netradičný a chutný recept!

Pripravte si doma neodolateľne chutné kuracie krídelká smažené na panvici, ktoré sa rozplývajú na jazyku.

K tomu špeciálnu prílohu v podobe pečených zemiakov v cestíčku – lepší pokrm ste ešte nejedli.

 

 

Zapekané kuracie krídla podľa fantastického receptu z youtube kanála Appetizing – Meat Recipes.

Potrebujeme:

1 kg kuracích krídel

1,5 l vody

15 g sódy bikarbóny

20 ml rastlinného oleja

20 g masla

Na omáčku na mäso:

40 g kečupu

30 g medu

30 g horčice

40 ml sójovej omáčky

10 g soli

8 g mletého čierneho korenia

100 ml Coca Coly

Na zemiaky:

1 kg zemiakov

10 g soli

1,5 l horúcej vody

30 ml olivového oleja

10 g rozmarínu

100 g parmezánu

40 g strúhanky

10 g mletej papriky

5 g cesnakového prášku

Na omáčku:

100 g kyslej smotany

100 g kravského syra

5 g cesnakového prášku

10 g sušenej petržlenovej vňate

20 ml olivového oleja

10 g soli

5 g mletého čierneho korenia

Postup:

Kuracie krídla prekrojíme na polovicu a vložíme do hlbokej misky.

Pridáme sódu bikarbónu.

 

 

Nalejeme vodu, lyžicou premiešame a necháme 15 minút dostáť.

Na panvicu pridáme maslo, olej a miešame, kým sa maslo neroztopí.

 

 

Kuracie krídla naukladáme do panvice s rozohriatym olejom.

Pridáme soľ, čierne korenie, premiešame a necháme smažiť.

 

 

Do menšej misky pridáme sójovú omáčku, med, horčicu a kečup.

Nasypeme soľ, čierne korenie a dobre premiešame.

 

 

Omáčku nalejeme do panvice s kuracím mäsom a premiešame.

Potom nalejeme kolu, zamiešame, prekryjeme a na miernom ohni varíme 20 minút.

 

 

Neošúpané zemiaky nakrájame na štvrtiny a vložíme do hlbokej misky.

Pridáme soľ a premiešame.

 

 

Nalejeme horúcu vodu, prekryjeme a necháme 15 minút odstáť.

Po 15-ich minútach preložíme zemiaky do samostatnej misky a pridáme olej.

 

 

Pridáme nasekaný rozmarín a zamiešame.

Do taniera nasypeme nastrúhaný parmezán, strúhanku, papriku, cesnak a lyžicou zamiešame.

 

 

Zmes nasypeme do misky so zemiakmi a lyžicou dôkladne premiešame.

Zemiaky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do nádoby od mixéra pridáme syr, smotanu a olej.

Nasypeme petržlenovú vňať, cesnak, soľ, čierne korenie a vyšľaháme.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes