Pripravte si doma neodolateľne chutné kuracie krídelká smažené na panvici, ktoré sa rozplývajú na jazyku.
K tomu špeciálnu prílohu v podobe pečených zemiakov v cestíčku – lepší pokrm ste ešte nejedli.
Zapekané kuracie krídla podľa fantastického receptu z youtube kanála Appetizing – Meat Recipes.
Potrebujeme:
1 kg kuracích krídel
1,5 l vody
15 g sódy bikarbóny
20 ml rastlinného oleja
20 g masla
Na omáčku na mäso:
40 g kečupu
30 g medu
30 g horčice
40 ml sójovej omáčky
10 g soli
8 g mletého čierneho korenia
100 ml Coca Coly
Na zemiaky:
1 kg zemiakov
10 g soli
1,5 l horúcej vody
30 ml olivového oleja
10 g rozmarínu
100 g parmezánu
40 g strúhanky
10 g mletej papriky
5 g cesnakového prášku
Na omáčku:
100 g kyslej smotany
100 g kravského syra
5 g cesnakového prášku
10 g sušenej petržlenovej vňate
20 ml olivového oleja
10 g soli
5 g mletého čierneho korenia
Postup:
Kuracie krídla prekrojíme na polovicu a vložíme do hlbokej misky.
Pridáme sódu bikarbónu.
Nalejeme vodu, lyžicou premiešame a necháme 15 minút dostáť.
Na panvicu pridáme maslo, olej a miešame, kým sa maslo neroztopí.
Kuracie krídla naukladáme do panvice s rozohriatym olejom.
Pridáme soľ, čierne korenie, premiešame a necháme smažiť.
Do menšej misky pridáme sójovú omáčku, med, horčicu a kečup.
Nasypeme soľ, čierne korenie a dobre premiešame.
Omáčku nalejeme do panvice s kuracím mäsom a premiešame.
Potom nalejeme kolu, zamiešame, prekryjeme a na miernom ohni varíme 20 minút.
Neošúpané zemiaky nakrájame na štvrtiny a vložíme do hlbokej misky.
Pridáme soľ a premiešame.
Nalejeme horúcu vodu, prekryjeme a necháme 15 minút odstáť.
Po 15-ich minútach preložíme zemiaky do samostatnej misky a pridáme olej.
Pridáme nasekaný rozmarín a zamiešame.
Do taniera nasypeme nastrúhaný parmezán, strúhanku, papriku, cesnak a lyžicou zamiešame.
Zmes nasypeme do misky so zemiakmi a lyžicou dôkladne premiešame.
Zemiaky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Do nádoby od mixéra pridáme syr, smotanu a olej.
Nasypeme petržlenovú vňať, cesnak, soľ, čierne korenie a vyšľaháme.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: