Pripravte si doma mimoriadne jednoduchý a dávno zabudnutý recept chudobných.
Klasické jedlo, na ktorom sme si pochutnávali počas našich študentských a trampských čias.
Jednoduchý a rýchly recept na študentský rezeň z youtube kanála Recepty bez brepty.
Potrebujeme:
Na šalát:
400 g kapusty
1 ČL soli
1 PL octu
1 PL kryštálového cukru
1 ČL drvenej rasce
Na rezeň:
salámu Gothaj
vajcia
hladkú múku
strúhanku
rastlinný olej na vysmážanie
Na prílohu:
tatársku omáčku
varené zemiaky
Postup:
Kapustu rozkrojíme a nasekáme na malé kúsky.
Vložíme ju do hrnca a pridáme soľ.
Ďalej pridáme rascu a cukor.
Nakoniec nalejeme ocot a rukou premiešame.
Kapustu poriadne roztlačíme.
Necháme odležať dve hodiny.
Salámu ošúpeme.
Nakrájame na plátky.
Na plátkoch spravíme z oboch strán zárezy v tvare mriežky (viď video).
V miske metličkou rozšľaháme vajíčka.
Salám obalíme v miske s múkou.
Potom namočíme vo vajíčkovej zmesi.
Nakoniec plátky dôkladne obalíme v strúhanke.
Na panvici zohrejeme väčšie množstvo oleja.
Vložíme rezne a v rozpálenom oleji smažíme z oboch strán do zlatista.
Vysmažené rezne preložíme na tanier vystlaný papierovými utierkami.
Rezeň servírujeme s uvarenými zemiakmi, kapustovým šalátom a tatárskou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: