plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úplne šialený „rezeň“, ktorý bol veľkým hitom v minulom storočí: Recept chudobných študentov!

Pripravte si doma mimoriadne jednoduchý a dávno zabudnutý recept chudobných.

Klasické jedlo, na ktorom sme si pochutnávali počas našich študentských a trampských čias.

 

 

Jednoduchý a rýchly recept na študentský rezeň z youtube kanála Recepty bez brepty.

Potrebujeme:

Na šalát:

400 g kapusty

1 ČL soli

1 PL octu

1 PL kryštálového cukru

1 ČL drvenej rasce

Na rezeň:

salámu Gothaj

vajcia

hladkú múku

strúhanku

rastlinný olej na vysmážanie

Na prílohu:

tatársku omáčku

varené zemiaky

Postup:

Kapustu rozkrojíme a nasekáme na malé kúsky.

Vložíme ju do hrnca a pridáme soľ.

 

 

Ďalej pridáme rascu a cukor.

Nakoniec nalejeme ocot a rukou premiešame.

 

 

Kapustu poriadne roztlačíme.

Necháme odležať dve hodiny.

 

 

Salámu ošúpeme.

Nakrájame na plátky.

 

 

Na plátkoch spravíme z oboch strán zárezy v tvare mriežky (viď video).

V miske metličkou rozšľaháme vajíčka.

 

 

Salám obalíme v miske s múkou.

Potom namočíme vo vajíčkovej zmesi.

 

 

Nakoniec plátky dôkladne obalíme v strúhanke.

Na panvici zohrejeme väčšie množstvo oleja.

 

 

Vložíme rezne a v rozpálenom oleji smažíme z oboch strán do zlatista.

Vysmažené rezne preložíme na tanier vystlaný papierovými utierkami.

 

 

Rezeň servírujeme s uvarenými zemiakmi, kapustovým šalátom a tatárskou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes