Tento krém je vynikajúci v tom, že je ľahký, veľmi rýchly a naozaj veľmi, veľmi chutný.
Používam ho prakticky do všetkých dezertov – pečených aj nepečených.
Krém môže mať vždy inú príchuť – čokoládovú, vanilkovú, kokosovú….
Všetko závisí len od prísad, ktoré použijete.
Výborný dezert som našla na kanáli Bridget’s Kitchen.
Potrebujeme:
500 ml šľahačkovej smotany
300 g mascarpone
500 g jahodového jogurtu (príchuť jogurtu obmieňam podľa toho, akú chuť chcem získať
50 g práškového cukru
Voliteľné:
Vanilková esencia
Strúhaný kokos
Orechy
Čokoláda
Postup:
Do misky nalejeme šľahačkovú smotanu.
Vezmeme šľahač a vyšľaháme na tuhú smotanu.
Ak chcete, môžete pridať aj stužovač, ale ja nepridávam, mám skúsenosť, že krém drží dobre.
Teraz do šľahačky pridáme ostatné prísady.
Pridáme mascarpone.
Nakoniec aj jogurt a práškový cukor.
Ešte raz spolu všetko prešľaháme.
A teraz je krém hotový.
Podľa chuti môžete pridať kokos, strúhanú čokoládu, vanilkovú arómu, alebo zmeniť príchuť jogurtu.
Krém je vynikajúci na plnenie aj zdobenie dezertov.
Je ľahký a veľmi rýchly.
Ideálny napríklad aj na studené krémové poháre.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: