plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tvarohovo-broskyňové kopčeky

Skvelý dezert z lístkového cesta, tvarohu a šťavnatých marhúľ. Túto dobrotu pripravíte za pár minút!

Skvelý dezert z lístkového cesta, tvarohu a šťavnatých marhúľ. Túto dobrotu pripravíte za pár minút!

Potrebujeme:

250 g lístkového cesta

3 – lyžice jemného tvarohu

3 lyžičky medu

Štipku škorice

Vajce na potretie

Postup:

Lístkové cesto rozvaľkáme na plát hrubý približne ½ centimetra. Z cesta vykrojíme 12 kruhov  – 6 kruhov väčších a 6 menších. Na menších kruhoch bude položená broskyňa.

Menšie kruhy preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na každý kúsok navrstvíme tvaroh a med posypaný škoricou.

Polovice broskýň scedíme z nálevu a uložíme na kruhy z cesta. Na zvyšných šiestich kruhoch urobíme tri zárezy ostrým nožom a potom ich uložíme na broskyne, spojíme so spodným cestom a okraje zatlačíme prstami. Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do vyhriatej rúre.

Pečieme pri teplote 200 stupňov, kým koláčiky nie sú povrchu zlatisté. Posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kuharica

Najlepšie recepty na dnes