plny-hrniec_transparent_negativ.png

Namočte palacinky do tejto zmesi: Starý babičkin TRIK, vďaka ktorému budú chutiť omnoho lepšie a skoro nikto to nepozná!

Receptov na palacinky je neúrekom a stačí si len vybrať ten, ktorý vám najviac vyhovuje.

Dnes vám ponúkame jeden recept, ktorý si možno pamätajú naše babičky.

Vďaka nemu budú aj odležané palacinky znovu ako čerstvé!

 

 

Potrebujeme:

200 + 200 ml mlieka

200 ml vriacej vody

1 šálku hladkej múky (250 ml)

3 vajcia

60 g kryštálového cukru

1/2 ČL soli

3 PL rastlinného oleja

80 g masla

Postup:

Do misy si rozbijeme vajíčka.

Pridáme soľ, cukor.

Metličkou vyšľaháme.

Potom zašľaháme 200 ml mlieka.

Zapracujeme múku tak, aby neostali hrudky. 

 

 

Postupne za stáleho šľahania nalievame horúcu vodu a následne aj olej.

 

 

Cesto ešte premiešame, prikryjeme a necháme stáť 15 minút.

Z tohto cesta si pripravíme klasické palacinky.

Robíme to tak, že primerané množstvo nalievame rovnomerne na vymastenú panvicu.

Opekáme z oboch strán.

Keď máme palacinky hotové, do hlbšej panvice si nalejeme 200 ml mlieka.

Pridáme 40 g masla, ktoré v ňom necháme rozpustiť a premiešame.

Na panvici si rozpustíme zvyšných 40 g masla.

 

 

Teraz každú palacinku preložíme 2-krát na polovicu.

Každý kúsok namočíme najskôr do mlieka s maslom a potom uložíme na panvicu s maslom.

Na jednu panvicu sa nám zmestia 4 poskladané palacinky, ktoré následne ešte polejeme trochou mlieka s maslom.

Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť 7 – 10 minút.

Hotovo, teraz palacinky vyberieme a servírujeme podľa chuti s ovocím, džemom a pod.

Môžeme posypať práškovým cukrom.

 

 

Toto je skvelý spôsob, ako spracovať aj palacinky, ktoré vám ostali z predchádzajúceho dňa.

Budú znova ako čerstvé.

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes