Asi každý má rád vyprážané rezne, no namiesto chrumkavej strúhanky je často konečný výsledok rozmočený a špongiový.
V takýchto prípadoch ani ten najskúsenejší kuchár nechápe, čo sa pokazilo.
Niekedy dokonca nezáleží ani na tom, akú kvalitu mäsa kúpite a či mäso pred prípravou marinujete.
Tí, ktorí chcú byť naozaj precízni, dávajú pozor aj na to, kedy pred varením vyberajú surovinu z chladničky, keďže väčšina druhov mäsa je chutnejších, keď sa pripravujú pri izbovej teplote.
Pravdou však je, že skutočné tajomstvom vyprážaného mäsa je lahodná, chrumkavá strúhanka.
A na to obyčajná múka a strúhanka nestačia: tajomstvom chrumkavej strúhanky je kukuričný škrob a kukuričné lupienky.
Potrebujeme:
pol kg vykosteného vykosteného karé
10 dkg kukuričného škrobu
15 dkg kukuričných vločiek
2 vajcia
soľ
korenie
paprika podľa chuti
olej
Postup:
Mäso očistíme a nakrájame.
Plátky mäsa naklepeme.
Potom dosolíme a okoreníme podľa chuti.
Rozdrvte v miske kukuričné lupienky na malé kúsky:
vložte ich do vrecka alebo plátenného vrecka a niekoľkokrát po ňom prejdite valčekom, kým nebudú malé a drobivé.
Potom mäso opečte ako obvykle.
Nen tentoraz namiesto múky použite kukuričný škrob.
Po obalení vo vajíčku obaľte mäso v rozdrvených kukuričných lupienkoch.
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej.
Teraz pridáme opečené mäso.
Prikryte a varte na vysokej teplote 3 minúty, potom ich obráťte.
Smažte druhú stranu na miernom ohni 2 minúty.
Podávame s čerstvo uvarenými zemiakmi a kyslou uhorkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)