plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto tajomstvo som sa dozvedel pri práci v reštaurácii! Šťavnaté kura za pár minút!

Fantastické kuracie mäso rozplývajúce sa na jazyku v kombinácii s netradičnou zemiakovou omáčkou vás prenesie na Obežnú dráhu.

 

 

Keď som toto kura pečené na panvici prvýkrát servíroval doma, tak malo taký úspech, že som ho musel pripraviť aj na druhý deň.

Dokonalý recept na to najchutnejšie a najšťavnatejšie pečené kura z youtube kanála Appetizing – Meat Recipes.

Potrebujeme:

Na kura:

20 ml rastlinného oleja

25 g masla

20 g cesnaku (5 strúčikov)

1 celé kurča

 

 

10 g soli

7 g mleté čierne korenie

2 červené cibule

Na omáčku:

200 g zemiakov

350 ml vody

3 hlavičky cesnaku

5 g balzamika

 

 

5 g provensálskych byliniek

30 g kyslej smotany

20 g masla

40 ml kuracieho vývaru

1 cibuľu

10 ml balzamikového octu

Ďalej:

10 g petržlenovej vňate

40 ml sójovej omáčky

20 g horčice

25 g paradajkového pretlaku

30 g medu

8 g soli

6 g sladkej papriky

Postup:

Na panvici zohrejeme olej, pridáme maslo a necháme ho rozpustiť.

Cesnak nakrájame na plátky a vložíme do panvice.

Osmažený cesnak preložíme do menšej misky.

Celé kura prekrojíme na polovicu.

 

 

Posolíme a ochutíme čiernym korením.

Kura otočíme a vyklepeme valčekom.

Opäť posolíme a posypeme čiernym korením.

Potom kura preložíme do panvice.

Prekryjeme pokrievkou a necháme variť 10 minút.

Po uplynutí doby mäso otočíme, prikryjeme a varíme ďalších 10 minút.

 

 

Po desiatich minútach kura vyberieme a preložíme na tanier.

Na tvrdej podložke nožom nasekáme petržlenovú vňať.

Vložíme do samostatnej menšej misky a nalejeme sójovú omáčku.

Pridáme horčicu a paradajkový pretlak, potom pridáme med.

Zmes osolíme, pridáme mletú papriku a dobre premiešame.

 

 

Kura dôkladne potrieme omáčkou z oboch strán.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na plátky.

Poukladáme na alobal položený na stole (viď video).

Na cibuľové plátky položíme kura a celé ho zabalíme do alobalu.

Kura vložíme do panvice a varíme hodinu na strednom ohni.

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na kocky.

 

 

Nakrájané zemiaky vložíme do rajnice a zalejeme vodou.

Prikryjeme a varíme na strednom ohni 15 minút.

Cesnak prekrojíme, zabalíme do alobalu a poukladáme na plech.

Pečieme 15 minút v rúre predhriatej na 180°C.

Upečený cesnak pridáme do misky so zemiakmi.

Pridáme smotanu, maslo, vývar, provensálske bylinky a tyčovým mixérom rozšľaháme.

 

 

Ošúpanú cibuľu prekrojíme a nakrájame na plátky.

Na oleji smažíme, kým nebude priehľadná a potom pridáme ocot.

Nakoniec pridáme balzamikovú omáčku a smažíme do zlatista.

Osmaženú cibuľu pridáme do zemiakovej omáčky, zamiešame a servírujeme spolu s lahodným kuraťom.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

 

Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes