Položte bravčové mäso na KAPUSTU a dajte piecť: DELIKATESA, do ktorej sa zbláznila celá rodina!

Podľa nášho receptu si pripravíte dokonale marinované a do mäkka upečené rebierka so zeleninou.

Podľa nášho receptu si pripravíte dokonale marinované a do mäkka upečené rebierka s kapustou.

 

 

Mäso je také jemné, že sa rozplýva na jazyku a v kombinácii so šťavnatou kapustou je jednoducho neodolateľné.

Výnimočný recept na pečené rebrá z youtube kanála Цветкова Наталья.

Potrebujeme:

1,5 kg jahňacích rebier (príp. teľacie alebo bravčové)

4-5 stredne veľkých cibúľ

1 ČL soli

1 PL worcesterovej omáčky

1,5 ČL koriandra

1/2 Č paprikovej zmesi

1,5 PL majonézy

2 PL rastlinného oleja

kapustné listy

soľ

sušenú bazalku

štipku údenej papriky

Postup:

Na začiatku rebrá umyjeme a vysušíme.

 

 

Odstránime tuk a šľachy. Potom mäso nakrájame.

Ošúpanú cibuľu nakrájame na polovičné krúžky.

Nakrájanú cibuľu pridáme do misy s rebrami.

Pridáme worcesterovú omáčku, koriander a zmes papriky.

 

 

Zmes osolíme a nakoniec pridáme majonézu.

Rukami všetko spolu dôkladne premiešame.

Nalejeme olej a zmiešame. Zmes preložíme do sklenenej formy a prekryjeme.

Rebrá necháme v chladničke marinovať minimálne dve hodiny, najlepšie cez noc.

Z kapusty oddelíme listy.

 

 

Plech na pečenie jemne vymastíme rastlinným olejom.

Na plech poukladáme kapustné listy a jemne zatlačíme.

Listy posypeme soľou, bazalkou a paprikou.

Na kapustné listy poukladáme rebrá.

Plech vložíme do rúry predhriatej na 200°C. Pečieme cca 70 minút.

 

 

Približne 30 minút pred koncom pečenia prekryjeme plech alobalom.

Po upečení odstránime alobal a necháme vychladnúť.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes