TALIANSKY chlebík upečený za 6 minút: Hotový je raz-dva a vonia po celom dome. Ako čerstvý aj na druhý deň!

Odkedy mám tento recept, po inom bežnom druhu pečiva už ani netúžim.

Predstavujeme vám veľmi jednoduchý a praktický recept na nadýchanú a jemnú domácu ciabattu.

 

 

  1. Odkedy mám tento recept, po inom bežnom druhu pečiva už ani netúžim.

Jednoduchý recept na nadýchané domáce pečivo z youtube kanála Halime’nin mutfağı.

Potrebujeme:

10 g kryštálového cukru

10 g suchého droždia

400 ml teplého mlieka

30 ml olivového oleja

40 g jogurtu

600 g hladkej múky

8 g soli

Postup:

Do hlbokej misky nasypeme cukor. Pridáme droždie.

 

 

Nalejeme teplé mlieko a metličkou dobre premiešame.

Do zmesi nalejeme olivový olej a pridáme jogurt.

Metličkou miešame, kým sa všetky ingrediencie navzájom nespoja.

Ďalej pridáme múku a soľ a pomocou špachtle premiešame.

(Množstvo múky môže byť väčšie alebo menšie v závislosti od jej kvality).

 

 

Potom pokračujeme v miesení rukou, kým nezískame hladkú konzistenciu.

Vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa nelepí na ruky.

Cesto prikryjeme a necháme kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.

Z nakysnutého cesta vytlačíme vzduch a preložíme na pomúčený stôl.

Cesto vymiesime, vytvarujeme guľu a rozdelíme na dve rovnaké časti.

Potom z časti cesta vyformujeme guľku.

 

 

Jedno cesto vložíme do misky a prikryjeme a druhé cesto roztiahneme prstami na pomúčenom stole.

Potom cesto rozvaľkáme valčekom na priemer 35 cm.

Pomocou podlhovastej potravinovej dózy vyrežeme časti (viď video).

Vykrojené kúsky cesta poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rovnakým spôsobom spracujeme aj druhé cesto.

Plech prikryjeme utierkou a cesto necháme odpočívať 5 minút.

 

 

Po uplynutí doby vložíme plech do predhriatej rúry.

Pečieme 6-7 minút pri teplote 250°C.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes