plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto jedlo pripravujem na banket, hostia to milujú: Jednoduchý recept na veľkolepé jedlo!

Jednoduché a slávnostné jedlo, ktoré je také chutné, že vás rodina bude prosiť, aby ste ho pripravovali pravidelne.

Na recept nebudete potrebovať žiadne zložité suroviny a výsledok vám vyrazí dych.

Výnimočný recept na najchutnejšiu bravčovú panenku z youtube kanála Schneller Koch.

Potrebujeme:

cca 600 g bravčovej panenky

1 ČL cesnakového prášku

1/2 ČL mletej papriky

1/2 ČL soli

mleté čierne korenie

1/2 ČL tymianu

1 cibuľu

2 PL olivového oleja

6 malých šampiňónov

1 strúčik cesnaku

soľ

štipku tymianu

mleté čierne korenie

50 g syra

110 g slaniny

Na zemiaky:

4 zemiaky

soľ

1/2 ČL mletej papriky

1/2 ČL cesnakového prášku

olivový olej

mleté čierne korenie

Na omáčku:

1 PL čili omáčky

1 a 1/2 PL jablčného octu

2 PL sójovej omáčky

2-3 medu (alebo javorového sirupu)

1 ČL celozrnnej horčice

Na omáčku k zemiakom:

50 g zelenej cibuľky

1 strúčik cesnaku

100 g jogurtu

soľ

mleté čierne korenie

1-2 ČL citrónovej šťavy (voliteľné)

Postup:

Panenku vysušíme pomocou papierových utierok.

Odstránime tuk a kožu.

Do stredu mäsa vodorovne spravíme nožom zárez.

Do misky pridáme cesnak, papriku, soľ, čierne korenie, tymian a zamiešame.

 

Mäso z oboch strán posypeme korením.

Potom mäso položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Na panvici zohrejeme olivový olej.

Pridáme na polovičné plátky nakrájanú cibuľu a smažíme 2 minúty.

Potom k cibuli pridáme nakrájané šampiňóny.

Smažíme, kým nezhnednú.

Do zmesi pretlačíme cesnak, premiešame a smažíme ďalších 30 sekúnd.

Pridáme soľ, tymian, čierne korenie a zamiešame.

Smaženú zeleninu vložíme do zárezu na mäse.

Potom vrch posypeme nastrúhaným syrom.

Panenku obalíme plátkami slaniny (viď video).

Ošúpané zemiaky nakrájame a vložíme do hlbokej misy.

Zalejeme vriacou vodou.

Prekryjeme tanierom a necháme odstáť 5 minút.

Po uplynutí doby zemiaky osušíme papierovými utierkami.

Pridáme soľ, papriku, cesnakový prášok, olej, čierne korenie a premiešame.

Zemiaky poukladáme na plech.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 190°C.

Na panvicu pridáme čili omáčku, ocot, sójovú omáčku, med, horčicu a na miernom ohni miešame do hladka.

Na miernom ohni dusíme 2-3 minúty, kým omáčka nezhustne.

Mäso potrieme omáčkou a pečieme ďalších 3-5 minút pri teplote 250°C, kým nezhnedne.

Po upečení vyberieme mäso z rúry a necháme 5 minút odpočívať.

Do menšej misky pridáme nakrájanú cibuľku, pretlačený cesnak, jogurt, soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu a premiešame.

Mäso servírujeme so zemiakmi a jogurtovou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes