plny-hrniec_transparent_negativ.png

Torta Ferrero Rocher sa topí v ústach: Jednoduchý a veľmi chutný recept!

Famózna krémová torta v štýle obľúbenej maškrty Ferrero Rocher.

Túto dobrotu chystám doma pri každej vhodnej príležitosti a rodinných oslavách.

Vynikajúci recept na neodolateľnú Ferrero Rocher tortu z youtube kanála Ellen’s Kitchen.

Potrebujeme:

Na cesto:

3 vajcia

štipku soli

80 g kryštálového cukru

80 g múky

1 ČL prášku do pečiva

20 g kakaa

30 g rastlinného oleja

50 g mlieka

Na krém:

400 g smotanového syra

200 g smotany na šľahanie

200 g nutelly

100 g lieskových orechov

Na polevu:

100 g čokolády

80 g smotany na šľahanie

40 g lieskových orechov

Postup:

Do hlbokej misy pridáme vajcia.

Pridáme štipku soli, cukor a mixérom šľaháme 5-8 minút, kým nevznikne nadýchaná zmes.

Do zmesi cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva a kakaom.

Pridáme olej, mlieko a špachtľou vymiešame.

Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

Prekryjeme alobalom a vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30-35 minút pri teplote 180°C.

Po upečení odstránime alobal a cesto necháme vychladnúť.

Cesto rozdelíme vodorovne na tri vrstvy.

Do nádoby pridáme smotanový syr.

Ďalej pridáme smotanu a nutellu.

Pomocou mixéra vyšľaháme hladký krém.

Krém vložíme do cukrárskeho vrecka.

Na plát cesta nanesieme krém a rozotrieme po celej ploche.

Potom krém nanesieme len po krajoch.

Do stredu pridáme orechy a rozotrieme krém.

Preložíme ďalší plát cesta a proces zopakujeme.

Položíme posledný plát cesta a vrch aj boky potrieme krémom.

Tortu vložíme do chladničky na 2-3 hodiny.

Do malej misky nalámeme čokoládu a zalejeme horúcou smotanou.

Zmes miešame, kým sa čokoláda neroztopí.

Pridáme orechy a premiešame.

Polevu nalejeme na tortu a rozotrieme po celej ploche.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes