plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tieto rezne bývali hitom číslo jeden: Obľúbené jedlo z detstva!

Niekedy nám chýbajú jedlá z detstva a to je dôvod, prečo sa na našich stoloch čoraz častejšie objavujú rezne z jemnej salámy.

 

 

Kedysi sa im hovorilo aj „mortadelové rezne“ alebo „falošné rezne“.

Ukážeme vám, ako sa pripravuje táto pochúťka a precíťte s nami túto nezameniteľnú nostalgiu.

 

 

Legendárny recept na neodolateľné mortadelové rezne z portálu pysznosci.

Možno ste to zažli aj vy, toto jedlo bolo kedysi bežnou súčasťou stravovania v jedálňach aj v rodinách.

Ak sa vám zacnelo za chuťou týchto nevšedných „rezňov“, neváhajte a skúste si ich pripraviť podľa tohoto receptu.

 

 

 

Potrebujeme:

5 plátkov jemnej salámy

5 plátkov syra (voliteľné)

2-3 vajcia

1 šálku strúhanky

oleja na vysmážanie

 

 

Postup:

Ak chceme na rezne použiť aj syr, plátky salámy nemôžu byť príliš tenké.

Keď plátok rozkrojíme, vložíme doň kúsok syra.

 

 

V hlbokom tanieri rozšľaháme vajcia.

Do druhého nasypeme strúhanku.

 

 

Mortadellu obalíme najskôr vo vajci.

Potom v strúhanke.

Tento proces dvakrát zopakujeme.

 

 

Na panvici rozohrejeme olej.

Rezne vyprážame z oboch strán.

Smažíme, kým pekne nezhnednú.

 

 

Hotové rezne poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.

Táto delikatesa bude výborne chutiť s nakladanými uhorkami.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes