plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept pripravujem už roky a nehľadám nič iné: Šťavnaté kuracie mäsko!

Tieto kuracie plátky sú úžasne chutné a šťavnaté a sú výbornou obmenou rezňou klasických obaľovaných v strúhanke.

Ak hľadáte nenáročný recept z kuracích pŕs, tak pri našom recepte neostanete sklamaní.

 

 

Vynikajúci recept na jemné kuracie rezne z youtube kanála УХ ТЫ,КУХНЯ.

Potrebujeme:

1-1,2 kg kuracích pŕs

3 vajcia

1 ČL cesnakovej pasty (alebo 2 cesnakové strúčiky)

2 PL sójovej omáčky

korenie podľa chuti

1 ČL korenia na mäso (voliteľné)

1 PL kukuričného alebo zemiakového škrobu

soľ podľa chuti

rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na tenšie plátky.

Prekryjeme potravinárskou fóliou a tĺčikom vyklepeme.

 

 

Do hlbokej misky pridáme vajcia.

Metličkou vyšľaháme.

 

 

Pridáme cesnakovú pastu a sójovú omáčku.

Ďalej pridáme čierne korenie, korenie na mäso a dobre premiešame.

 

 

Do samostatnej menšej misky pridáme škrob.

Nalejeme trochu studenej vody a vidličkou miešame, kým sa škrob nerozpustí.

 

 

Škrob nalejeme do misky s vajíčkovou zmesou a zamiešame.

Kuracie rezne osolíme z oboch strán.

 

 

Rezne vložíme do marinády a zamiešame.

Misku prekryjeme tanierom a necháme 30-40 minút marinovať (ideálne na noc).

 

 

Na panvici zohrejeme olej.

Vložíme rezne a smažíme 2-3 minúty z každej strany.

 

Hotové rezne servírujeme s paradajkovou omáčkou a obľúbenou prílohou.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes