Kefírový KRÉMOVNÍK s plnkou: Úžasný jemný koláč pripravený za 15 minút – bezkonkurenčná chuť!

Tento koláč je taký chutný, že ho pripravujem trikrát do týždňa. Jednoduchý a veľmi chutný!

Zo všetkých receptov na ovocné koláče, je u nás v rodine tento náš najobľúbenejší.

 

 

Kombinácia nadýchaného cesta, lahodného krému a osviežujúcich čerešní nenechá nikoho ľahostajným.

Vynikajúci recept na krémový ovocný koláč z youtube kanála Recette rapide sucrée.

Potrebujeme:

(objem šálky 250 ml)

3 vajcia

8 g vanilkového cukru (1 ČL)

180 g kryštálového cukru (3/4 šálky + 2 PL)

120 ml rastlinného oleja (1/2 šálky)

120 ml kefíru (1/2 šálky)

280 g hladkej múky (2 + 1/3 šálky)

štipku soli

15 g prášku do pečiva (1 PL)

Na plnku:

300 g smotanového syra (1,25 šálky)

 

 

3 PL práškového cukru

8 g vanilkového cukru (1 ČL)

mrazené čerešne

1 vajce

Postup:

Do misky pridáme vajcia. Nasypeme cukor a vanilkový cukor.

Mixérom vyšľaháme nadýchanú penu.

 

 

Nalejeme olej, kefír a pokračujeme v šľahaní.

Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva a štipkou soli.

Mixérom prešľaháme.

Do samostatnej misky pridáme smotanový syr.

Ďalej pridáme vajce, práškový cukor a vanilkový cukor.

Vidličkou dôkladne premiešame.

 

 

Smotanový krém prelejeme do cukrárskeho vrecka.

Cesto nalejeme do formy (27 x 18 cm) vystlanej papierom na pečenie.

Pomocou vrecka vytvarujeme z krému na cesto mriežku.

Na vrch naukladáme čerešne. Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 35-40 minút pri teplote 175°C.

 

 

Po upečení vyberieme koláč z formy.

Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes