Táto citrónová zmrzlina sa stala absolútnym HITOM: Najjednoduchší recept, aký tu kedy bol!

Najchutnejšie letné osvieženie predstavuje táto domáca citrónová zmrzlina.

Ponúkame vám recept na najchutnejšiu citrónovú zmrzlinu na svete, ktorej príprava vám zaberie len 5 minút.

 

 

Najobľúbenejšia pochúťka všetkých vekových kategórií, ktorá počas horúcich letných dní dokonale osvieži.

Výnimočný recept na najchutnejšiu domácu zmrzlinu z youtube kanála Lili Cook.

Kráľovná medzi zmrzlinami!

Túžite po chladnom a osviežujúcom dezerte, ktorý vás prenesie do letných dní plných slnka a citrusových vôní? Citrónová zmrzlina je ideálnym riešením!

Jej kyslastá chuť a jemná krémová konzistencia dokonale osviežia vaše chuťové poháriky a dodajú vám energiu.

 

 

Čerstvá citrónová šťava a kôra dodajú zmrzline výraznú a prírodnú chuť. Vďaka tomu sa stane ideálnym osviežením v horúcich letných dňoch.

Čo je najlepšie, na prípravu domácej citrónovej zmrzliny nepotrebujete žiadne špeciálne kuchynské vybavenie.

Môžete použiť rôzne druhy sladidiel, ako napríklad med alebo javorový sirup, a tak si pripraviť zdravšiu verziu klasickej zmrzliny.

Na citrónovú zmrzlinu potrebujeme:

2 citróny

150 g práškového cukru

300 ml mlieka

200 g masla

3 g mäty (voliteľné)

Na zmrzlinu len z troch ingrediencií (alternatíva bez použitia mlieka a masla) potrebujeme:

 

 

2 citróny

200 g kryštálového alebo práškového cukru

500 ml 33% smotany na šľahanie

Postup:

Na jemnom strúhadle nastrúhame citrónovú kôru. Citróny prekrojíme a vytlačíme šťavu.

 

 

Potom citrónovú šťavu prelejeme do hrnca a preložíme na sporák.

Na tvrdej podložke na drobno nasekáme mätové listy.

Pridáme do hrnca s citrónovou šťavou a premiešame.

Prekryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme 5 minút.

 

 

Do misky preosejeme práškový cukor.

Do samostatnej misky precedíme citrónovú šťavu.

Citrónovú šťavu prelejeme do misky s cukrom a metličkou premiešame.

Takto pripravenú citrónovú zmes vložíme do chladničky.

Do rajnice na sporáku nalejeme mlieko.

Počas miešania zohrejeme na strednom ohni.

 

 

Pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí.

Zmes nalejeme do vysokej nádoby, vyšľaháme tyčovým mixérom a necháme vychladnúť.

Studené mlieko s maslom prelejeme do väčšej nádoby a mixérom vyšľaháme hustý krém.

Krém preložíme do čistej misky a nalejeme citrónovú zmes.

Dobre premiešame.

Nakoniec pridáme citrónovú kôru.

 

 

Všetko spolu dobre premiešame a prelejeme do formy.

Vložíme do mrazničky.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes