Najjednoduchší piškótový koláč pripravený metódou pridávania surovín podľa lyžice.
Zaručená pochúťka, ktorou nikdy nič nepokazíte.
Jednoduchý a rýchly recept na jemný taliansky koláčik z youtube kanála Ellen Kitchen.
Potrebujeme:
3 vajcia
12 PL kryštálového cukru
1 ČL vanilkového cukru
štipku soli
12 PL mlieka
12 PL rastlinného oleja
12 PL hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
Postup:
Do hlbokej misky pridáme vajcia.
Nasypeme cukor.
Ďalej pridáme vanilkový cukor a soľ.
Mixérom šľaháme 3-4 minúty.
Potom pridáme mlieko.
Nalejeme olej a metličkou vymiešame.
Do sitka pridáme múku a prášok do pečiva.
Preosejeme do zmesi.
Cesto nalejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 35 minút pri teplote 180°C.
Po upečení vyberieme koláč z formy.
Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: