plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takto pripravujem paradajky na zimu už DESAŤ rokov: Otvorím pohár a chutia ako čerstvé!

Ponúkame vám tip na jeden z najlepších spôsobov, ako uchovať paradajky na zimu.

 

 

Toto je jedna z mojich najobľúbenejších metód na dlhodobé skladovanie zeleniny.

Výnimočný recept na domáce nakladané paradajky z youtube kanála Schneller Koch.

Potrebujeme:

(objem pohára 1,5 l)

2,3 kg paradajok

6-7 strúčikov cesnaku (2 strúčiky na jeden pohár)

 

 

zväzok kôpru

zväzok petržlenovej vňate

400-450 g cibule

zrnká čierneho korenia

vriacu vodu

2 ČL soli na jednu nádobu (18 g)

2,5 PL kryštálového cukru

1 PL rafinovaného oleja bez zápachu

25 ml 9% octu (na jeden pohár)

Postup:

Paradajky umyjeme a nakrájame na štvrtiny.

Vložíme do hlbokej misky.

Cesnakový strúčik prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.

 

 

Kôpor a petržlenovú vňať na drobno nakrájame.

Cibuľu nakrájame na plátky. Poháre a viečka vysterilizujeme.

Na dno pohára pridáme jeden nakrájaný strúčik cesnaku a zrnká čierneho korenia.

Ďalej vložíme vňať a paradajky.

Pridáme vrstvu cibule, ďalší strúčik cesnaku a vňať.

 

 

Nakoniec pridáme poslednú vrstvu paradajok, cibule a vňate.

Rovnako naplníme aj zvyšné poháre.

V hrnci prevaríme vodu a vriacu ju nalejeme do pohárov.

Poháre uzavrieme viečkami a necháme 15 minút pôsobiť, aby sa obsah zohrial.

Po 15-ich minútach cez sitko precedíme tekutinu do hrnca.

Do zálievky pridáme soľ, cukor a olej.

 

 

Premiešame, hrniec prekryjeme a privedieme do varu.

Do každého pohára pridáme ocot a zalejeme vriacou zálievkou.

Poháre pevne uzavrieme a otočíme hore dnom, aby sme sa uistili, že sú dobre utiahnuté.

Potom poháre prikryjeme teplou dekou a necháme úplne vychladnúť.

Nakladaný šalát môžeme uchovávať pri izbovej teplote jeden rok.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes