plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabudnite na mlieko a minerálku: Tajomstvo nadýchaného kysnutého cesta je 1 šálka tohoto NÁPOJA – skoro nikto to nepozná!

Dlho miesite kysnuté cesto a potom donekonečna čakáte, kým vykysne a aj tak nie je nadýchané?

Nabudúce pridajte jednu šálku tejto ingrediencie a koláč bude jemný a prevzdušnený ako obláčik.

 

 

Netradičný recept na dokonalé kysnuté cesto z portálu newsy.gotujmy.

Potrebujeme:

450 g pšeničnej hladkej múky

1 vajce

60 ml rastlinného oleja

1 šálku koly

2 ČL sušeného droždia

2 ČL kryštálového cukru

1/2 ČL soli

Na potretie cesta:

1 vajce

Postup:

 

 

Do misky cez sitko preosejeme múku.

Pridáme cukor.

 

 

Nasypeme soľ a droždie.

Všetko spolu premiešame.

 

 

Do suchých ingrediencií nalejeme kolu.

Pridáme olej a vajíčko.

 

 

Všetko spolu zmiešame.

Vymiesime hladké, jednotné cesto.

 

 

Vymiesené cesto prekryjeme utierkou.

Necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu.

 

 

Vykysnuté cesto opäť miesime niekoľko minút.

Potom použijeme na tvarovanie buchiet, rožkov, alebo iného pečiva podľa chuti.

Náplne môžete zvoliť podľa chuti.

 

 

Potom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Necháme ešte 30 minút odpočívať.

 

 

Po uplynutí doby potrieme vrch rozšľahaným vajcom.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme cca 40 minút pri teplote 180°C.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes