plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tajomstvo na cesto ako obláčik: Stačí pridať túto JEDNU ingredienciu a pečivo je ako čerstvé NIE hodiny, ale celé dni!

Len málokto pozná tento úžasný recept na jemné buchty.

Pripravujem ich na raňajky, večeru a deti si ich rady berú do školy na desiatu.

 

 

Úžasný recept na jemné domáce pečivo z youtube kanála Schnell Lecker Kochen.

Nezabudnite, že do cesta treba pridať aj jednu špeciálnu prísadu – vďaka nemu bude cesto extra nadýchané, jemné a pečivo vydrží ako čerstvé celé dni.

Potrebujeme:

700 g pšeničnej múky

1 ČL soli

400 ml teplého mlieka

4 PL kryštálového cukru

8 g suchého droždia

2 vajcia

80 ml slnečnicového oleja

10 g prášku do pečiva

10 ml jablčného octu

50 g masla

Na potretie a posypanie:

1 žĺtok

mlieko

sezamové semiačka

Postup:

Do hlbokej misky cez sitko preosejeme múku.

Pridáme soľ a dôkladne premiešame.

 

 

Do samostatnej misky nalejeme teplé mlieko.

Pridáme cukor, droždie a metličkou dôkladne premiešame.

 

 

Potom pridáme vajcia.

Nalejeme olej, pridáme prášok do pečiva, ocot a všetko spolu dobre vymiešame.

 

 

Zmes nalejeme do múky.

Zamiešame a rukou vymiesime cesto.

 

 

Stôl posypeme múkou a vymiesime cesto.

Potom do cesta pridáme zmäknuté maslo a miesime asi 5-7 minút.

 

 

Cesto vložíme do misky, prekryjeme fóliou a necháme 40 minút na teplom mieste.

Po uplynutí doby z nakysnutého cesta vytlačíme vzduch a vymiesime.

 

 

Cesto rozdelíme na 15-18 častí.

Každý kúsok vytvarujeme do gule a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Cesto na plechu priryjeme utierkou a necháme 10 minút odpočívať.

V malej miske rozšľaháme žĺtok s mliekom a zmesou potrieme cesto.

 

 

Vrch posypeme sezamovými semiačkami.

Plech s buchtami vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 180°C 30-35 minút.

Po upečení necháme buchty vychladnúť a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes