Ani skúseným gazdinkám sa vždy nepodarí pripraviť dokonalú ryžu.
Niekedy sa príliš lepí, čo pokazí celkový výsledok.
Stačí si dať pozor na pár vecí a ryža bude mať perfektnú konzistenciu.
Skúste ju pripraviť tak, ako na videu z YouTube kanála Mészi főz és barkácsol a podarí sa na jednotku s hviezdičkou!
Ryža je veľmi zdravá potravina bohatá na živiny a sacharidy.
Preto je zdrojom energie pre telo, ideálny pre tých, ktorí sa venujú fyzickej aktivite .
Porcia ryže poskytuje vitamíny skupiny B, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie nášho tela.
Okrem toho, že je ryža plná živín a máme ju radi ako prílohu k mnohým jedlám, pripraviť ju tak, aby bola naozaj dokonalá nie je vôbec jednoduché.
Máme však skvelý a najmä rokmi overený recept, ako pripraviť dokonale sypkú ryžu, ktorá má navyše nádhernú bielu farbu.
Tajomstvo dokonalej ryže podľa mojej mamy
Vďaka tomuto postupu pripravíte ryžu fantasticky chutnú, sypkú a jemné.
Žiadne zlepené ryžové lepidlo, tento postup mám rokmi odskúšaný.
Navyše, ryža je dokonale ochutená.
Ingrediencie:
1 kilogram ryže
1,8 litra horúcej vody
1 červená cibuľa
50 mililitrov oleja
2 lyžičky soli
Postup:
Ryžu musíte opiecť, ale ak ste ju predtým umyli, nechajte ju vysušiť.
Ryžu sa pred prípravou odporúča vždy dobre premyť, aby sa vyplavil škrob.
Ak je mokrá, nemôžete ju opekať, pretože by prskala.
Opekanie je hotové, keď ryža zbelie.
Opečenú ryžu zalejeme horúcou vodou.
Na 1 pohár ryže použite 2 poháre vody.
Keď začne vrieť, prikryjeme.
Varíme na miernom ohni.
Varíme, kým voda nezmizne z povrchu.
Ryžu nechajte zakrytú pokrievkou.
Po 20 minútach premiešajte vidličkou.
A potom ju nechajte prikrytú ďalších 20 minút.
Počas varenia nemiešajte.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu na konci článku.
Ak chcete mať krásnu bielu ryžu
Potrebujeme:
2 šálky ryža guľatozrnná
3 šálky voda
soľ
trochu citrónovej šťavy
trochu octu
bobkový list
olej
Postup:
Základom je kvalitná ryža.
Odporúčame vám guľatozrnnú ryžu Bask, alebo dlhú SOS.
Na dlhú však treba pridať 2 šálky vody na šálku ryže.
Veľkosť šálky nie je dôležitá, ide len o pomer, prispôsobte sa podľa počtu stravníkov.