plny-hrniec_transparent_negativ.png

Svojim známym som ukázal tento trik s kuracím mäsom a boli nadšení: Každý miluje tú šťavnatosť!

Určite si často kladiete otázku, ako upiecť kura v rúre také šťavnaté.

V tomto recept vám ukážeme jeden trik na prípravu toho najchutnejšieho a najšťavnatejšieho kuracieho mäsa.

 

 

Geniálny recept na šťavnaté pečené kura z youtube kanála Schneller Koch.

Potrebujeme:

1800 g kuraťa

1 citrón

5 strúčikov cesnaku

1 ČL zrniek čierneho korenia

3-4 bobkové listy

20 ml citrónovej šťavy

25 g soli

1 l vody

Na marinádu:

150 g kyslej smotany

1 ČL mletého koriandra

1 ČL mletej papriky

1 ČL cesnakového prášku

mleté čierne korenie

2 PL citrónovej šťavy

2 PL olivového oleja

1/2 ČL soli

Na prílohu:

400 g šampiňónov

1 cibuľu

1 papriku

1/4 – 1/2 čili papričky

2 PL sójovej omáčky

1 PL vínneho octu

1 PL kečupu

1 ČL kryštálového cukru

1 strúčik cesnaku

soľ podľa chuti

mleté čierne korenie

petržlenovú vňať

ryža

Postup:

Z kuraťa odstránime tukové časti.

Pomocou noža urobíme pár menších zárezov.

 

 

Kura vložíme do vrecka.

Pridáme na plátky nakrájaný citrón.

 

 

Ďalej pridáme na plátky nakrájaný cesnak a čierne korenie.

Potom vložíme bobkové listy.

 

 

Pridáme citrónovú šťavu a soľ.

Na sporáku zohrejeme vodu, kým nebude teplá.

 

 

Vodu nalejeme do vrecka a jemne premiešame.

Vrecko uzavrieme a necháme marinovať 30 minút a viac.

 

 

Do menšej misky pridáme smotanu.

Nasypeme koriander a papriku.

 

 

Ďalej pridáme cesnak, čierne korenie a citrónovú šťavu.

Nakoniec pridáme olivový olej, soľ a dobre premiešame.

 

 

Po uplynutí doby vyberieme kura z vrecka a vysušíme.

Kura prekrojíme na polovicu a z oboch strán potrieme marinádou.

 

 

Plech vystelieme papierom na pečenie a preložíme naň kura.

Potom plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 200°C 50 minút.

Šampiňóny nakrájame na plátky.

 

 

Na panvici zohrejeme olivový olej a vložíme šampiňóny.

Smažíme ich na vysokej teplote, kým nezhnednú.

 

 

Potom do panvice pridáme nakrájanú cibuľu a niekoľko minút smažíme na vysokej teplote.

Pridáme nakrájanú papriku, čili papričku, zamiešame a smažíme niekoľko minút na vysokej teplote.

 

 

Potom panvicu prekryjeme pokrievkou a smažíme na strednej teplote.

Do menšej misky pridáme sójovú omáčku, ocot a kečup.

 

 

Pridáme cukor a premiešame.

Keď zelenina zmäkne, pridáme nasekaný cesnak.

 

 

Zamiešame a smažíme 30 sekúnd.

Potom pridáme omáčku, soľ, čierne korenie a premiešame.

 

 

Nakoniec do zmesi pridáme nasekanú petržlenovú vňať, varíme ďalších 30 sekúnd a vypneme.

Upečené kura servírujeme s našou prílohou a ryžou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes