plny-hrniec_transparent_negativ.png

Sused mi dal recept na túto skvelú polievku: Pripravujem ju pravidelne a bude aj na vianoce!

Neodolateľná hustá domáca polievka, ktorá nielenže výborne chutí, ale aj dostatočne zasýti.

Doma sme si všetci obľúbili a konzumujeme ju takmer pravidelne.

 

 

Výborný recept na chutnú hustú polievku z youtube kanála leckere Suppe.

Recept č. 1

Potrebujeme:

1 mrkvu

1 cibuľu

zrnká korenia

bobkové listy

1,5 l vody

1 cibuľu

olej na vysmážanie

1 mrkvu

450 g mletého mäsa

soľ

3-4 strúčiky cesnaku

3 PL paradajkovej pasty

2 zemiaky

kôpor

Postup:

Mrkvu umyjeme, ošúpeme, nakrájame na hrubšie kolieska a vložíme do hrnca.

Pridáme ošúpanú cibuľu v celku a korenie.

 

 

Nakoniec pridáme bobkový list.

Nalejeme vodu a varíme 20 minút.

 

 

Panvicu polejeme olejom.

Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a zamiešame.

 

 

Pridáme nastrúhanú mrkvu.

Premiešame a smažíme 2-3 minúty.

 

 

Na panvicu pridáme mleté mäso a zamiešame.

Ďalej pridáme soľ, prelisovaný cesnak.

Premiešame.

 

 

Potom pridáme paradajkovú pastu, zamiešame.

Varíme 10 minút na miernom ohni.

Po uplynutí času vyberieme zeleninu z vývaru.

Vložíme nakrájane zemiaky a varíme 10 minút.

 

 

Pridáme mäsovú zmes a premiešame.

Kôpor nasekáme, pridáme do polievky, zamiešame a môžeme servírovať.

 

 

Recept č. 2

Potrebujeme:

500 g klobásy

1 cibuľu

1 mrkvu

3 malé zemiaky

1 veľkú sladkú papriku

1 feferónku

3 strúčiky cesnaku

soľ

mletú papriku

rozmarín

1 paradajku

400 ml vody

400 g fazule

petržlenovú vňať

Postup:

Klobásku nakrájame na koliesku, vložíme ju do hrnca s olejom a smažíme 5 minút pri vysokej teplote.

Potom vyberieme klobásku a pridáme nakrájanú cibuľu.

 

 

Pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky a zamiešame.

Papriku nakrájame na kocky, pridáme do hrnca a premiešame.

 

 

Pridáme na kolieska nakrájanú feferónku, prelisovaný cesnak a miešame.

Nasypeme soľ, mletú papriku, rozmarín, premiešame a varíme na strednom ohni 10 minút.

 

 

Do zmesi pridáme na kocky nakrájanú paradajku, klobásku a zalejeme vodou.

Hrniec prekryjeme pokrievkou a privedieme do varu.

 

 

Pridáme fazuľu, premiešame, prekryjeme a varíme 20 minút na strednom ohni.

Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes