Máte doma sušienky, čokoládu a banán a 5 minút? Len to potrebujete na STUDENÚ čoko bombu. Fičíme na nej celé leto!

Ponúkame vám dva fantastické recepty na neskutočne jednoduché dezerty, na ktorých prípravu vám bude stačiť len pár ingrediencií.

 

 

Vaši najbližší budú doslova ohromení týmito delikatesami, rozhodne ich ocenia a nikto neostane len pri jednom kúsku.

Jednoduchý a rýchly čokoládovo-banánový dezert z youtube kanála Hearty food.

Tento dezert sa dá pripraviť za 5 minút, takže je ideálny pre zaneprázdnených ľudí alebo pre spontánne dezerty.

Nemusíte tráviť hodiny v kuchyni, aby ste si vychutnali chutný a lahodný dezert.

 

 

Môžete experimentovať s rôznymi druhmi maslových sušienok, čokolády a ovocia, aby ste vytvorili rôzne chuťové profily. Taktiež môžete dezert ozdobiť orieškami, šľahačkou alebo čerstvým ovocím.

Navyše, banány sú bohaté na draslík a vlákninu, maslové sušienky poskytujú energiu a čokoláda obsahuje antioxidanty.

Samozrejme, dezert nie je bez kalórií, ale vďaka nízkemu obsahu cukru a spracovaných surovín je zdravšou alternatívou k mnohým iným dezertom.

Potrebujeme:

 

 

250 g sušienok

1-2 banány

120 g + 240 g čokolády

rastlinný olej

Postup:

Do nádoby od mixéra nalámeme sušienky a pomelieme.

Sušienkový prášok presypeme do veľkej misky. Ošúpané banány roztlačíme vidličkou.

Banánové pyré pridáme do misky s pomletými sušienkami.

Premiešame a vymiesime hladké cesto.

Cesto vložíme medzi dve potravinové fólie a valčekom vyvaľkáme.

 

 

Potom cesto zarovnáme do tvaru obdĺžnika a vložíme do sklenenej formy vystlanej papierom na pečenie.

Do malej misky nalámeme 120 g čokolády.

Roztopíme ju v mikrovlnke, pridáme trochu oleja a zamiešame.

 

 

Čokoládou polejeme banánové cesto a zarovnáme.

Dezert vložíme na 20 minút do chladničky.

V miske roztopíme 240 g čokolády a zmiešame s trochou oleja.

 

 

Po uplynutí doby vyberieme dezert z formy a obrátime.

Odstránime papier a na cesto nanesieme čokoládu.

Vrch ozdobíme bielou čokoládou a vložíme na 30 minút do chladničky.

 

 

Môžeme servírovať.

Bonus – Recept na mandľový nepečený dezert

Potrebujeme:

120 g čokoládových sušienok

80 g mandlí

80 g rozpusteného masla

100 g čokolády

40 ml smotany na varenie

Postup:

V mixéri pomelieme sušienky s mandľami.

Pomleté sušienky s mandľami presypeme do hlbokej misky.

Nalejeme roztopené maslo a premiešame.

Do silikónovej formy na muffiny vložíme 6 papierových košíčkov.

Potom do košíčkov vložíme sušienkovú zmes.

Pomocou úzkeho „štamprlíka“ vyhĺbime v strede jamku.

Formu vložíme na 30 minút do chladničky.

V miske roztopíme čokoládu.

Pridáme teplú smotanu a dobre zamiešame.

Čokoládovú polevu nalejeme do jamky v dezerte.

Dezert vložíme na 30 minút do chladničky.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes