plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najfajnovejšie kuracie mäsko Stroganov: Bleskový recept odkukaný od svokry, chutí to ešte lepšie ako klasika!

Tento recept som si požičala od svokry - je rýchly a chutí nám ešte viac, ako originál!

Najchutnejší nápad z kuracieho mäska – u nás jednodnoznačne kurací stroganov – rýchly a moc chutný obed.

 

 

Tento rýchly recept mám od svojej svokry Jarky.

Je naozaj bleskový a mäsko nám chutí ešte viac, ako klasika z hovädzieho mäsa.

Ak hľadáte tip na rýchly na rýchly a chutný obed, práve ste ho našli.

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs

1 cibuľku nakrájanú nadrobno

3 lyžice horčice

5 ks zaváraných uhoriek – nakrájaných na drobnejšie

1 papriku nakrájanú

5 lyžíc kečupu

1 lyžicu hladkej múky

1 lyžicu worcesterskej omáčky

asi 150-200 ml sladkej smotany na šľahanie

Soľ

Korenie podľa chuti

Na podávanie:

 

 

Ryža

Cestovina

Varené alebo pečené zemiaky

Postup:

Kuracie mäsko nakrájame na pásiky.

 

 

Osolíme a okoreníme.

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.

 

 

Nachystáme si panvicu, na ktoru nalejeme dostatok oleja a preložíme na plameň.

Na panvici opražíme dosklovita cibuľku.

Pridáme mäsko.

 

 

Krátko osmažíme a pridáme worcesterskú omáčku.

Zamiešame.

Mäsko dusíme domäkka.

 

 

Podľa potreby podlejeme trochou vody.

Uhorky aj papriku si nakrájame nadrobno.

Keď je mäsko mäkké – stačí naozaj pár minút – pridáme uhorky, papriku a kečup s horčicou.

 

 

Podľa chuti môžeme ochutiť soľou a korením.

Necháme prevariť.

Krátko pred koncom poprášime múkou (keď je mäsko už mäkké) a celé zahustíme smotanou.

 

 

Premiešame, necháme prejsť varom.

Môžeme ešte dochutiť.

 

 

Podávame s cestovinou alebo zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes