plny-hrniec_transparent_negativ.png

Finta, ako pripraviť DIÉTNE REZNE v trojobale: NIKTO nechcel veriť, že nie sú vyprážané!

Príprava nie je zložitá, takže ju zvládne aj úplný kulinársky nováčik.

Šťavnaté kuracie rezne pečené v rúre sa odteraz stanú vašim obľúbeným pokrmom.

 

 

Príprava nie je zložitá, takže ju zvládne aj úplný kulinársky nováčik.

Vynikajúci recept na neodolateľné kuracie rezne z youtube kanála Taká obyčajná žienka domáca.

Prečo je rezne lepšie piecť ako vyprážať?

Existuje na to hneď niekoľko podstatných dôvodov. Pečené rezne neabsorbujú toľko oleja ako vyprážané, čím sa znižuje ich celkový obsah tuku a kalórií. To je prospešné pre zdravie srdca a celkovú váhu.

 

 

Pri pečení môžete použiť zdravé oleje, ako je olivový olej, repkový olej alebo avokádový olej, ktoré sú bohaté na mononenasýtené a polynenasýtené tuky, ktoré sú prospešné pre zdravie.

Navyše, pečenie pomáha zachovať v mäse viac živín, ako sú bielkoviny, vitamíny a minerály.

Obávate sa, že pečené rezne nebudú tak chutné? Sta na omyle!

Pečené rezne môžu mať bohatšiu a komplexnejšiu chuť, pretože sa v nich počas pečenia koncentruje chuť mäsa a šťavy.

Pečené rezne sú tiež spravidla  šťavnatejšie a krehkejšie ako vyprážané, pretože sa nevysušujú tak rýchlo.

Na pečené rezne potrebujeme:

 

 

3 kuracie prsné rezne bez kosti a kože

1 PL + 30 ml rastlinného oleja

1 ČL soli

1 ČL mletej sladkej papriky

60 g hladkej múky

2 vajcia veľkosti „M“

100 g strúhanky

trochu rastlinného oleja na potretie plechu

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a dobre vysušíme.

 

 

Odrežeme vnútornú časť, potom mäso vodorovne prekrojíme a rozrežeme na 4 časti.

Nakrájané prsia vložíme do misky. Pridáme lyžicu oleja.

Mäso osolíme. Dochutíme mletou paprikou a rukou premiešame.

Plech na pečenie potrieme trochou oleja.

Do jedného taniera pridáme múku.

 

 

Do druhého taniera pridáme vajcia a štipku soli a metličkou vymiešame.

Nakoniec do samostatného taniera nasypeme strúhanku.

Kuracie plátky obalíme najprv v múke, potom v rozšľahanom vajci.

Nakoniec rezne ako klasicky obalíme v strúhanke.

 

 

Obalené rezne poukladáme na vymastený plech.

Mäso pokvapkáme rastlinným olejom.

Plech vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

Pečieme cca 20 minút. Rezne servírujeme s paradajkou a zemiakovou kašou (prípadne inou obľúbenou prílohou).

Mimoriadne obľúbené sú aj rezne servírované so zemiakovým šalátom.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes