plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stačí pridať koreň zázvoru do mlieka: Budete sa čudovať!

Pripravte si doma delikatesu s výnimočnou chuťou a to len z niekoľkých bežných ingrediencií.

Nenáročná príprava a zvodná krémová chuť si získa každého.

 

 

Pripravila som rodine túto pochúťku a všetci sa zhodli, že chutí ako z luxusného bistra.

Jemný domáci syr podľa nenáročného receptu z youtube kanála Einfaches Rezept.

Potrebujeme:

2 l mlieka (obsah tuku minimálne 3,2 %)

1 ČL soli

koreň zázvoru

citrónovú šťavu z jedného citróna

 

 

Postup:

Do hrnca nalejeme mlieko.

Hrniec preložíme na sporák a zapneme mierny ohrev.

 

 

Pridáme soľ a premiešame.

Zázvor ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

 

 

Keď mlieko dosiahne 80°C, odstavíme ho z ohňa.

Do mlieka pridáme zázvor.

 

 

Hrniec prekryjeme pokrievkou a necháme 10-15 minút odstáť.

Z citróna vytlačíme šťavu.

 

 

Citrónovú šťavu precedíme cez sito do misky.

Do samostatného hrnca precedíme mlieko.

 

 

Potom mlieko opäť preložíme na sporák a zohrejeme.

Pridáme citrónovú šťavu a zamiešame.

 

 

Keď sa mlieko začne zrážať a vznikne srvátka, vypneme sporák, hrniec prikryjeme a necháme 10 minút odstáť.

Do misky pripravíme sito a gázu.

 

 

Na gázu nanesieme tvarohovú hmotu.

Prekryjeme fóliou a necháme hodinu pôsobiť.

 

 

Syrovú hmotu preložíme do misky a vyšľaháme mixérom.

Lahodný syr servírujeme s čerstvým syrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes