Ponúkame vám návod, ako pripraviť obed alebo večeru z jednoduchých ingrediencií.
Namiesto bežnej vyprážanej cukety pripravte tento jednoduchý recept na chutné palacinky pre celú rodinu.
Výnimočný recept na lahodné cuketové palacinky z youtube kanála Panna Lesia.
Palacinky servírujeme s dressingom z kyslej smotany.
Potrebujeme:
1 cuketu (250 g)
1 zemiak (250 g)
3 vajcia
1 šálku mlieka (250 ml)
1 šálku hladkej múky (130 g)
1 ČL prášku do pečiva
2 PL rastlinného oleja
1/2 ČL soli alebo podľa chuti
jarnú cibuľku
kôpor
1 PL rastlinného oleja na vyprážanie
Na dressing z kyslej smotany:
200 g kyslá smotana
2 PL dijónska horčica
1 PL citrónová šťava
1 strúčik cesnaku, prelisovaný
Soľ a korenie podľa chuti
Voliteľné:
nasekané bylinky (petržlen, pažítka)
Postup:
Z cukety odkrojíme konce. Do misky nastrúhame na hrubom strúhadle.
Ošúpaný a umytý zemiak tiež na hrubo nastrúhame. Zemiak pridáme k cukete a premiešame.
Do samostatnej misky rozbijeme vajcia, pridáme mlieko a metličkou dobre vyšľaháme.
Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva.
Metličkou do hladka vymiešame. Pridáme olej, soľ a zamiešame.
Cesto nalejeme do misky so zeleninou a spolu zmiešame.
Potom pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, kôpor a premiešame.
Panvicu zahrejeme na strednom ohni a vymastíme olejom.
Do rozohriatej panvice nanesieme cesto a vytvarujeme palacinku.
Palacinku osmažíme z oboch strán do zlatista. Môžeme servírovať.
Dressing z kyslej smotany:
V miske zmiešajte kyslú smotanu, horčicu, citrónovú šťavu a cesnak. Ochutnajte a podľa chuti pridajte soľ a korenie.
Vmiešajte nasekané bylinky, ak ich používate. Dresing môžete ihneď používať alebo ho nechajte v chladničke 30 minút, aby sa chute prehĺbili.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: