ŠPANIELSKY paradajkový šalát s fantastickou zálievkou: Keď sú doma rajčiny, dávam ho aj k rezňom – zdravé a nesmierne chutné!

Tento šalát u nás konzumujeme kedykoľvek na neho dostaneme chuť, pretože chutí celej rodine.

Pripravte si doma mimoriadne jednoduchý, osviežujúci a zdravý šalát z pár surovín.

 

 

Tento šalát u nás konzumujeme kedykoľvek na neho dostaneme chuť, pretože chutí celej rodine.

Vynikajúci recept na zdravý paradajkový šalát z youtube kanála Q’Rico recetas.

Príloha, ktorá je nabitá živinami

Túžite po ľahkom a osviežujúcom jedle, ktoré vás nabije energiou? Paradajkový šalát s cibuľou a ľahkou zálievkou z octu a olivového oleja je ideálnym riešením!

Táto jednoduchá a chutná klasika sa stane neodmysliteľnou súčasťou letných dní.

Prečo je paradajkový šalát taký zdravý?

 

 

Vitamíny a minerály: Paradajky sú bohatým zdrojom vitamínu C, ktorý posilňuje imunitný systém. Obsahujú tiež lykopén, silný antioxidant, ktorý pomáha chrániť bunky pred poškodením. Cibuľa zas dodáva šalátu vitamíny skupiny B a minerály ako železo a draslík.

Vláknina: Paradajky a cibuľa obsahujú vlákninu, ktorá podporuje trávenie a dodáva pocit sýtosti.

Nízky obsah kalórií: Tento šalát je nízkokalorický a zároveň veľmi sýty, vďaka čomu je ideálny pre tých, ktorí chcú schudnúť alebo si udržiavať zdravú hmotnosť.

Protizápalové účinky: Zložky šalátu majú protizápalové účinky, čo môže byť prospešné pre celé telo.

Na šalát potrebujeme:

 

 

4 zrelé paradajky

1 stredne veľkú červenú cibuľu

1/2 červenej papriky

Zálievka:

1/2 zväzku petržlenovej vňate

4 PL ovocného octu

4 PL extra panenského olivového oleja

soľ podľa chuti

mleté čierne korenie (voliteľné)

citrónovú šťavu (voliteľné)

Postup:

Na začiatku dôkladne umyjeme rajčiny a prekrojíme ich na polovicu.

Následne nakrájame na tenké plátky a vložíme do misky.

Cibuľu ošúpeme a prekrojíme na štvrtiny. Nakrájame na tenké plátky a vložíme do samostatnej misky.

 

 

Papriku dobre umyjeme. Odstránime stonku, jadierka a prekrojíme na polovicu.

Prekrojíme na polovicu a na tenko nakrájame.

Na tvrdej podložke nožom nasekáme petržlenovú vňať.

Do hlbokej misky vložíme všetku nakrájanú zeleninu a petržlenovú vňať, pridáme ocot.

 

 

Ďalej do šalátu pridáme olivový olej.

Osolíme podľa chuti. Podľa chuti pridáme čierne korenie.

Všetko spolu dobre premiešame.

Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a opäť zamiešame.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes