plny-hrniec_transparent_negativ.png

Smotanovo-ovocný dezert, ktorý sa topí v ústach: Najchutnejší koláč, aký som kedy jedol!

Pripravte si doma najlahodnejší krémový dezert so sladkými višňami.

U nás je hitom pri každom rodinnom stretnutí a oslave.

 

 

Vynikajúci recept na jemný višňový dezert z youtube kanála Die Besten Rezepte.

Potrebujeme:

Na cesto:

5 vajec

150 g kryštálového cukru (3/4 šálky)

8 g vanilkového cukru (2 ČL)

štipku soli

160 g múky (1 šálku)

40 g maku (1/3 šálky)

1 ČL prášku do pečiva

Na višňovú vrstvu:

 

 

680 g zaváraných višní

2 balenia červenej tortovej polevy (2 x 12 g)

50 g vody (1/4 šálky)

Na krém:

600 g smotanového syra (2,5 šálky)

300 g smotany na šľahanie (1,5 šálky)

40 g práškového cukru (3 PL)

70 g čokolády

2 PL smotany na varenie

Na posypanie:

100 g bielej čokolády

Postup:

Do misky pridáme vajcia.

Nasypeme cukor, vanilkový cukor, soľ a mixérom vyšľaháme.

 

 

Do menšej misky s múkou pridáme mak.

Pridáme prášok do pečiva a lyžičkou premiešame.

 

 

Makovú zmes postupne pridáme do krému a jemne zamiešame.

Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Potom cesto premiešame špajľou.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme cca 30 minút pri teplote 180°C.

Po upečení necháme cesto vychladnúť.

 

 

Potom cesto vyberieme z formy, odstránime papier a vodorovne prekrojíme na polovicu.

Višňový kompót pridáme na panvicu.

 

 

Do malej misky s práškovou polevou pridáme vodu a premiešame.

Polevu nalejeme do panvice s višňami a preložíme na sporák.

 

 

Višne počas miešania privedieme do varu a potom varíme ďalších 5 minút.

Polovicu cesta vložíme do formy po stranách vystlanej fóliou.

 

 

Višňovú zmes nalejeme na cesto vo forme a vložíme na 30 minút do chladničky.

Do misky pridáme mascarpone a nalejeme smotanu.

 

 

Pridáme cukor a mixérom vyšľaháme krém.

Časť krému odoberieme do menšej misky.

 

 

Do samostatnej misky pridáme nasekanú čokoládu a smotanu.

Zahrejeme, aby sa čokoláda rozpustila.

 

 

Roztopenú čokoládu nalejeme do väčšej misky s krémom a zamiešame.

Čokoládový krém nanesieme na višňovú zmes a rovnomerne rozotrieme.

 

 

Preložíme cestom a potrieme bielym krémom.

Dezert vyberieme z formy a odstránime fóliu.

 

 

Vrch ozdobíme nastrúhanou čokoládou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes