Dnes budú na obed SLIVKOVÉ KNEDLE z tvarohového cesta. Máte ich radi? Tu je môj recept!

Úžasné slivkové knedle. Obľúbená ovocná delikatesa našich detských čias!

Slivkové knedle rozhodne patria medzi najlepšie tradičné jedlá.

 

 

Vždy keď dostanem chuť na sladký obed, pripravím túto ovocnú lahôdku.

Vynikajúci recept na domáce slivkové knedle z rýchleho cesta z youtube kanála Vaříme s Kubíčkem.

Obľúbené jedlo zo slovenskej kuchyne

Vedeli ste, že slivkové knedle patria medzi najobľúbenejšie slovenské dezerty? A to nielen pre svoju fantastickú chuť, ale aj pre svoju jednoduchú prípravu.

V tomto článku vám prezradíme všetky tajomstvá dokonalých slivkových knedlí z tvarohového cesta.

Na slivkové knedle potrebujeme:

500 g tvarohu

1 vajce

20 sliviek

polohrubú múku

1/3 ČL soli

maslo

práškový cukor

Postup:

Na začiatku slivky dôkladne opláchneme. Odstránime kôstky a skontrolujeme, či nie sú červavé.

Do misky nasypeme múku a pridáme tvaroh. Ďalej pridáme vajce a soľ.

 

 

Najskôr cesto premiešame lyžicou, potom rukou vymiesime cesto.

Cesto preložíme na pomúčený stôl a pokračujeme v miesení.

Z cesta odtrhneme tretinu a valčekom rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.

Potom cesto rozdelíme na 6 častí a na každú časť položíme slivku.

 

 

Slivky zabalíme do cesta, posypeme múkou a vyformujeme guľku.

Hotové gule poukladáme na pomúčený podnos.

Do hrnca na sporáku nalejeme vodu a necháme zovrieť. Do vriacej vody vložíme všetky slivkové gule naraz, aby sa rovnako uvarili.

Jemne premiešame, aby sa nezlepili. Hrniec prekryjeme pokrievkou a varíme 10 minút.

 

 

Po dvoch minútach gule opäť premiešame. Maslo vložíme do pohára a roztopíme v mikrovlnnej rúre.

Hotové gule precedíme. Potom slivkové gule posypeme práškovým cukrom.

Nakoniec polejeme roztopeným maslom. Môžeme servírovať.

 

 

Ako môžeme slivkové knedle vylepšiť?

Klasické slivkové knedle sú už samé o sebe lahôdkou, ale vždy sa dá niečo vylepšiť a priniesť do nich nový nápad. Pozrime sa na niekoľko možností, ako môžete tento recept obohatiť

Variácie cesta: Pridajte strúhanú citrónovú kôru: Dodá cestíčku sviežu a ovocnú chuť.

Zmiešajte tvaroh s ricottou: Kombinácia týchto dvoch syrov vytvorí jemnejšie a krémovejšie cesto.

Pridajte trochu mletých orechov: Môžu to byť vlašské, lieskové alebo mandle. Orechy dodajú knedliam chrumkavosť a bohatšiu chuť.

Použite celozrnné múky: Pre zdravšiu variantu môžete časť hladkej múky nahradiť celozrnnou.

Plnka:

 

 

Kombinácia sliviek: Okrem klasických sliviek môžete použiť aj iné druhy ovocia, ako napríklad čučoriedky, maliny alebo marhule.

Slivky s makom: Do sliviek môžete pridať trochu mletého maku pre výraznejšiu chuť.

Slivky s orechami: Rovnako ako pri ceste, aj do sliviek môžete pridať nasekané orechy. Slivky s medom: Med dodá slivkám sladkosť a karamelovú chuť.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes