plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prvých 100 kusov zmizlo z plechu HNEĎ: Najjednoduchšie a najchutnejšie predjedlo z lístkového cesta!

Plnené lístkové cesto servírované s krémovou omáčku ponúka nielen nezabudnuteľnú chuť, ale zároveň aj výborne zasýti.

Máme pre vás vynikajúci a zároveň veľmi jednoduchý tip na rýchle pohostenie.

 

 

Plnené lístkové cesto servírované s krémovou omáčku ponúka nielen nezabudnuteľnú chuť, ale zároveň aj výborne zasýti.

Úžasný recept na dokonalé predjedlo z lístkového cesta z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.

Potrebujeme:

600 g lístkového cesta

40 g paradajkového pretlaku

20 ml olivového oleja

4 g soli

 

 

4 g oregana

100 g parmezánu

600 g lístkového cesta

150 g syra

150 g salámy

1 vajce

20 g maku

20 g sezamových semienok

Na omáčku:

20 g zmäknuté maslo

10 g cesnak

200 g kyslej smotany

 

 

30 g smotanového syra

2 g mletého čierneho korenia

2 g soli

3 g provesnálskych bylín

3 g muškátového orieška

60 g parmezánu

Postup:

Do malej misky pridáme paradajkový pretlak, olivový olej, soľ a premiešame.

 

 

Zmes rozotrieme na polovicu lístkového cesta. Natretú časť posypeme oreganom a parmezánom.

Lístkové cesto preložíme na polovicu a nakrájame na štvorce (cca 5 x 5 cm).

Potom cesto aj s papierom preložíme na plech.

Druhé lístkové cesto rozvinieme na stole. Polovicu cesta posypeme nastrúhaným syrom.

 

 

Pridáme na hrubo nastrúhanú salámu.

Cesto preložíme a nakrájame na štvorce. Potom cesto preložíme na plech.

Napichovaciu časť dvoch vidličiek spolu spojíme pomocou gumičky (viď video).

Potom pomocou vrchných častí vidličiek stlačíme cesto do stredu, čím vytvoríme pomyselnú mašličku (viď video).

 

 

V malej miske rozšľaháme vajíčko a potrieme ním vrch cesta.

Polovicu mašličiek posypeme makom a polovicu sezamovými semiačkami.

Plech vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

Počas pečenia pripravíme omáčku: v panvici roztopíme maslo.

Pridáme nastrúhaný cesnak, kyslú smotanu a zamiešame.

 

 

Pridáme smotanový syr, čierne korenie, soľ, provensálske bylinky a muškátový oriešok.

Nakoniec pridáme nastrúhaný parmezán.

Na nízkej teplote počas miešania varíme 5 minút.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes