plny-hrniec_transparent_negativ.png

ŠĽAHAČKOVÁ roláda BEZ múky: Zvládne ju aj začiatočník a chuťou tromfne aj tie z cukrárne!

Máte chuť na niečo vynikajúce ku kávičke?

 

 

Máme pre vás recept na najjemnejšiu roládu, ktorú prirpavíte úplne bez múky.

Okrem toho, že fantastiky chutí, je aj nesmierne jemná, lahodná a viete ju prirpaviť jednoducho a rýchlo.

Jej autorkou je pani Pavla H.

 

 

Roládu môžete ozvláštniť napríklad čerstvým ovocím, prípadne čokoládovou polevou.

Ja ju robím klasicky z várovej čokolády a trochy masla.

Na roládu potrebujeme:

6 vajec

6 lyžíc cukru krupica

6 lyžíc kakaa

Na náplň:

1 smotana na šľahanie

1 stužovač do šľahačky

Cukor podľa chuti

Voliteľné:

 

 

Ovocie

Čokládová poleva

Postup:

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.

 

 

Bielky so štipkou soli ušľahám do tuha.

Postupne pridávam žĺtky.

Pridáme aj cukor a nakoniec zľahka vmiešam kakao.

 

 

Nachystáme si plech a vyložíme ho papierom na pečenie.

Papier potrieme alebo postriekame olejom.

Na papier rozotrieme cesto.

Pečieme na 200 C presne 10 minút.

 

 

Potom vyberieme z rúry.

Priklopíme druhým papierom.

Teraz otočíme a zložím papier, na ktorom sa cesto pieklo, zrolujeme.

Po vychladnutí potrieme 1 ušľahanou šľahačkou so stužovačom.

 

 

Do šľahačky môžete pridať aj kúsky ovocia – výborné sú napríklad jahody.

Nakoniec môžete roládu poliať čokoládovou polevou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes