Máte chuť na niečo vynikajúce ku kávičke?
Máme pre vás recept na najjemnejšiu roládu, ktorú prirpavíte úplne bez múky.
Okrem toho, že fantastiky chutí, je aj nesmierne jemná, lahodná a viete ju prirpaviť jednoducho a rýchlo.
Jej autorkou je pani Pavla H.
Roládu môžete ozvláštniť napríklad čerstvým ovocím, prípadne čokoládovou polevou.
Ja ju robím klasicky z várovej čokolády a trochy masla.
Na roládu potrebujeme:
6 vajec
6 lyžíc cukru krupica
6 lyžíc kakaa
Na náplň:
1 smotana na šľahanie
1 stužovač do šľahačky
Cukor podľa chuti
Voliteľné:
Ovocie
Čokládová poleva
Postup:
Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.
Bielky so štipkou soli ušľahám do tuha.
Postupne pridávam žĺtky.
Pridáme aj cukor a nakoniec zľahka vmiešam kakao.
Nachystáme si plech a vyložíme ho papierom na pečenie.
Papier potrieme alebo postriekame olejom.
Na papier rozotrieme cesto.
Pečieme na 200 C presne 10 minút.
Potom vyberieme z rúry.
Priklopíme druhým papierom.
Teraz otočíme a zložím papier, na ktorom sa cesto pieklo, zrolujeme.
Po vychladnutí potrieme 1 ušľahanou šľahačkou so stužovačom.
Do šľahačky môžete pridať aj kúsky ovocia – výborné sú napríklad jahody.
Nakoniec môžete roládu poliať čokoládovou polevou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)