plny-hrniec_transparent_negativ.png

Viete, prečo treba pridať do cesta ŠĽAHAČKU? Je to hlavný dôvod, prečo je babkina bublanina tak nadýchaná a vzdušná!

Vynikajúci recept na hrnčekovú šľahačkovú bublaninu.

Rýchla, jednoduchá a u nás doma veľmi obľúbená bublanina. Vďaka jednej prísade je neskutočne jemná a lahodná.

Použiť môžete akékoľvek drobné ovocie – jahody, maliny, čučoriedky, čerešne, višne…

 

 

Ja som použila čerešne.

Ak máte drobné ovocie, odporúčam časť ovocia do cesta vmiešať, pretože pri pečení ním neprepadne a zostalo by len na vrchu.

Potrebujeme:

3 ks vajce

1 hrnček krupicový cukor

2 hrnčeky polohrubá múka

1 bal. prášok do pečiva

štipka soľ

1 téglik smotana na šľahanie

čerstvé alebo zaváranie čerešne

prípadne akékoľvek drobné ovocie

na vymastenie plechu:

tuk

na vysypanie plechu:

hrubá múka

na posypanie:

práškový cukor

Postup:

Rúru predhrejte na 180° C.

 

 

Do misy vyklepnite vajcia a vsypte cukor.

Vyšľahajte do peny.

Prisypte preosiatu múku s kypriacim práškom a štipkou soli.

 

 

Vlejte smotanu a dobre premiešajte.

Kto chce, môže časť ovocia pridať priamo do cesta.

Vyšší plech vymažte a vysypte múkou.

 

 

Vlejte naň cesto.

Posypte ovocím.

Pečte doružova, trvá to asi 30 minút.

 

 

Skontrolujte špajdľou, či cesto nelepí.

Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.

 

 

Podávajte poprášené práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes