plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto CESTO som hľadala roky: Perfektný recept na všetky domáce rožteky – sú jemné ako dych!

Roky som hľadala najlepšie cesto na domáce rožteky a konečne ho mám.

Recept na skladané cesto je absolútne famózny.

 

 

Pečivo je jemné a nadýchané, doslova ako obláčik.

Našli sme ho na kanáli Appetizing.tv-Baking Recipes.

 

Zloženie:

voda – 200 ml

mlieko – 200 ml

soľ – 5 g

cukor – 60 g

droždie – 10 g

olej – 20 ml

vajcia – 2 kusy

múka hladká – 800 g

Ďalej:

mäkké maslo – 280 g

varené kondenzované mlieko – 300 g

vajcia – 1 kus

Postup:

Najskôr si v miske zmiešame vlažnú vodu, mlieko a cukor.

Pridáme droždie, prikryjeme a necháme 15 minút stáť.

 

 

Potom do zmesi pridáme soľ, vajíčka a olej.

Premiešame.

Pridáme aj preosiatu múku.

 

 

Vypracujeme jednotné cesto.

Prikryjeme utierkou a necháme 1 hodinu kysnúť.

Potom na pomúčenej doske vyformujeme do tvaru šúľku a nakrájame na 9 dielov.

 

 

Vezmeme každý diel, uložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme.

Plát cesta potrieme zmäknutým maslom.

Teraz vezmeme druhý diel cesta, opäť tozvaľkáme a položíme na prvé cesto.

 

 

Opäť potrieme a takto vrstvíme, kým nerozvaľkáme všetky diely cesta a neuložíme ich na seba.

Vrch pomúčime a rozvaľkáme natenko.

Teraz nakrájame na trojuholníčky.

 

 

Koniec každého trojuholníčka (širšiu stranu) nakrojíme, aby sa rožky dali lepšie rolovať.

Teraz na širšiu stranu navrstvíme lyžičku prevareného kondenzovaného mlieka a zrolujeme.

Ukladáme na plech vystlaný papierom a potrieme vajíčkom.

 

 

Pečieme v rúre pri teplote  180 ° C/30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes