Napadlo by vám niekedy, aká pochúťka môže vzniknúť, ak zmiešate uvarenú kávu a múku?
Naozaj! Z týchto jednoduchých prísad a krémovej náplne pripravíte vynikajúci sladký obed pre celú rodinu.
Kávové šišky plnené lahodným krémom a máčané v čokoláde – to je dokonalá pochúťka, ktorej nebudete vedieť odolať.
Káva a múka
Čas od času ma prepadne chuť na niečo sladké a chutné a vtedy nastáva ten správny okamih na prípravu tejto jednoduchej a neodolateľnej delikatesy.
Vynikajúci nápad ako spojiť múku a kávu z youtube kanála Nur’un Yemek Tarifleri 2 sa oplatí vyskúšať.
Kombinácia múky a uvarenej kávy je ideálnym spôsobom, ako pridať do vašich receptov intenzívnu kávovú arómu.
Táto jednoduchá zložka dokáže premeniť obyčajné cesto na niečo výnimočné.
Prečo práve kombinácia múky a kávy?
Intenzívna chuť: Káva dodá pečivu bohatú, hlbšiu a komplexnejšiu chuť.
Vôňa: Čerstvo upečené pečivo s kávou bude nádherne voňať po káve.
Farba: Káva môže mierne stmavnúť farbu cesta a dodať pečivu príjemný odtieň.
Na recept potrebujeme:
Na cesto:
2 PL instantnej kávy
1 pohár horúcej vody (200 ml)
3,5 šálky hladkej múky (350 g)
1 balenie prášku do pečiva (10 g)
1 ČL soli (4 g)
1 vajce
Na plnku:
50 g masla
1,5 pohára mlieka (300 ml)
1 balenie šľahačky v prášku
Nakoniec:
1 balenie čokolády
Postup:
Začneme tým, že si pripravíme kávu klasickým spôsobom: Do pohára pridáme kávu a nalejeme horúcu vodu.
Premiešame a necháme vychladnúť. Do misky preosejeme múku.
Pridáme prášok do pečiva a soľ, špachtľou všetko dôkladne premiešame.
Do stredu múky vytvarujeme jamku a nalejeme kávu.
Pridáme vajce a premiešame, rukou vymiesime hladké cesto.
Misku prekryjeme fóliou a cesto necháme 5 minút odpočívať.
Teraz si pripravíme krém:
Do samostatnej misky pridáme šľahačku a maslo. Nalejeme mlieko a vyšľaháme krém. Prekryjeme fóliou a vložíme do chladničky.
Odležané cesto preložíme na pomúčený stôl a rozdelíme na dve časti.
Potom cesto posypeme múkou a rozvaľkáme do kruhového tvaru.
Pomocou zúbkovanej formičky vykrojíme z cesta kolieska.
Vykrojené cesto vložíme do panvice s rozpáleným olejom a smažíme z oboch strán do zlatista.
Šišky za častého obracania smažíme na strednej teplote.Vychladnutý krém vložíme do cukrárskeho vrecka.
Šišku jemne prepichneme špičkou noža.
Vnútro naplníme krémom.
V parnom kúpeli roztopíme čokoládu.
Šišky namočíme do čokolády a posypeme nasekanými arašidmi.
Vložíme na hodinu do chladničky a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/ig5tAJwUdFs