Do múky nalejem 1 pohár KÁVY a robím neskutočnú pochúťku: Výsledok vás okamžite nadchne (RECEPT)!

Dokonalá pochúťka, ktorej nebudete vedieť odolať.

Napadlo by vám niekedy, aká pochúťka môže vzniknúť, ak zmiešate uvarenú kávu a múku?

 

 

Naozaj! Z týchto jednoduchých prísad a krémovej náplne pripravíte vynikajúci sladký obed pre celú rodinu.

Kávové šišky plnené lahodným krémom a máčané v čokoláde – to je dokonalá pochúťka, ktorej nebudete vedieť odolať.

Káva a múka

Čas od času ma prepadne chuť na niečo sladké a chutné a vtedy nastáva ten správny okamih na prípravu tejto jednoduchej a neodolateľnej delikatesy.

 

 

Vynikajúci nápad ako spojiť múku a kávu z youtube kanála Nur’un Yemek Tarifleri 2 sa oplatí vyskúšať.

Kombinácia múky a uvarenej kávy je ideálnym spôsobom, ako pridať do vašich receptov intenzívnu kávovú arómu.

Táto jednoduchá zložka dokáže premeniť obyčajné cesto na niečo výnimočné.

Prečo práve kombinácia múky a kávy?

Intenzívna chuť: Káva dodá pečivu bohatú, hlbšiu a komplexnejšiu chuť.

Vôňa: Čerstvo upečené pečivo s kávou bude nádherne voňať po káve.

Farba: Káva môže mierne stmavnúť farbu cesta a dodať pečivu príjemný odtieň.

Na recept potrebujeme:

 

 

Na cesto:

2 PL instantnej kávy

1 pohár horúcej vody (200 ml)

3,5 šálky hladkej múky (350 g)

1 balenie prášku do pečiva (10 g)

1 ČL soli (4 g)

1 vajce

Na plnku:

50 g masla

1,5 pohára mlieka (300 ml)

1 balenie šľahačky v prášku

Nakoniec:

1 balenie čokolády

Postup:

Začneme tým, že si pripravíme kávu klasickým spôsobom: Do pohára pridáme kávu a nalejeme horúcu vodu.

 

 

Premiešame a necháme vychladnúť. Do misky preosejeme múku.

Pridáme prášok do pečiva a soľ,  špachtľou všetko dôkladne premiešame.

Do stredu múky vytvarujeme jamku a nalejeme kávu.

Pridáme vajce a premiešame, rukou vymiesime hladké cesto.

 

 

Misku prekryjeme fóliou a cesto necháme 5 minút odpočívať.

Teraz si pripravíme krém:

Do samostatnej misky pridáme šľahačku a maslo. Nalejeme mlieko a vyšľaháme krém. Prekryjeme fóliou a vložíme do chladničky.

Odležané cesto preložíme na pomúčený stôl a rozdelíme na dve časti.

Potom cesto posypeme múkou a rozvaľkáme do kruhového tvaru.

 

 

Pomocou zúbkovanej formičky vykrojíme z cesta kolieska.

Vykrojené cesto vložíme do panvice s rozpáleným olejom a smažíme z oboch strán do zlatista.

Šišky za častého obracania smažíme na strednej teplote.Vychladnutý krém vložíme do cukrárskeho vrecka.

Šišku jemne prepichneme špičkou noža.

Vnútro naplníme krémom.

 

 

V parnom kúpeli roztopíme čokoládu.

Šišky namočíme do čokolády a posypeme nasekanými arašidmi.

Vložíme na hodinu do chladničky a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

https://youtu.be/ig5tAJwUdFs

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes