SACHEROVA TORTA: Jediný pravý a originálny recept!

Okúzľujúci recept na legendárnu Sacherovu tortu.

V srdci Viedne je hotel Sacher, kde sa Sacherova torta pripravuje podľa originálnej receptúry a je možné si ju zakúpiť a vychutnať.

 

 

Samozrejme, ak máte dosť síl a trpezlivosti na čakanie v rade.

Ďalšou o niečo jednoduchšou možnosťou je pripraviť si tortu doma podľa nášho receptu.

Okúzľujúci recept na legendárnu Sacherovu tortu z youtube kanála LiViera Desserts.

Potrebujeme:

Na korpus torty:

7 vajec (veľkosť M)

100 g práškového cukru

120 g jemného kryštálového cukru

130 g polohrubej múky

130 g masla

130 g tmavej čokolády (52%)

1 PL kakaa (20 -22%)

1 ČL vanilkovej pasty (vanilkového cukru)

1/2 ČL prášku do pečiva

štipku soli

Na plnku:

200 g marhuľového džemu (bez kúskov ovocia)

Na polevu:

200 g tmavej čokolády (74%)

250 g 33% smotany na šľahanie

15 g masla

Postup:

Do misky nalámeme čokoládu. Rozpustíme vo vodnom kúpeli.

 

 

Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky.

Do samostatnej misky pridáme maslo a práškový cukor. Vyšľaháme do zblednutia.

Postupne po jednom zašľaháme žĺtky.

Do misky s bielkami pridáme trochu soli.

Mixérom šľaháme 2 minúty na stredných otáčkach.

Otáčky mixéra zvýšime a postupne pridávame cukor.

 

 

Do misky s múkou pridáme prášok do pečiva a metličkou premiešame.

Do žĺtkovej zmesi pridáme vanilkový extrakt.

Pridáme roztopenú čokoládu a zamiešame.

Do múky s práškom do pečiva pridáme kakao a zamiešame.

Sypkú zmes pridávame do čokoládovej zmesi po častiach a striedavo s vyšľahaným snehom.

Miešame pomaly, aby sa cesto vďaka snehu stihlo prevzdušniť.

 

 

Tortovú formu (priemer 23 cm) vymastíme olejom a vystelieme papierom na pečenie.

Nalejeme cesto a zarovnáme.

Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C približne 50 minút.

Po upečení vyberieme korpus z formy, zakryjeme a necháme vychladnúť.

Vrchnú časť cesta odkrojíme a prekrojíme na polovicu.

Marhuľový džem zohrejeme, polovicu nalejeme na cesto a rozotrieme.

 

 

Druhý plát cesta potrieme z oboch strán.

Natretou stranou položíme na spodný plát a natrieme vrch aj boky torty.

Takto pripravenú tortu vložíme do chladničky.

Medzitým pripravíme polevu: do misky nalámeme čokoládu.

Nalejeme zohriatu smotanu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

Nakoniec pridáme maslo a do hladka vymiešame.

 

 

Ideálna teplota pred použitím je 40-41°C.

Polevou potrieme tortu.

Po stuhnutí tortu ozdobíme šľahačkou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes