Moja stará mama nám vždy cez prázdniny pripravovala na raňajky túto dobrotku.
Rýchlošišky z bieleho jogurtu bez kysnutia nám vždy spríjemnili začiatok nového dňa.
Dodnes si pamätám tú vôňu, keď sme ich natierali domácim marhuľovým džemom.
Možn budete prekvapení, ale hoci sa vyprážajú na oleji, nie sú vôbec nasiaknuté tukom.
Môže za to rum, ktorý sa pridáva do cesta – nemusíte sa obávať alkoholu, ten sa počas smaženia odparí.
Neváhajte a skúste tento jednoduchý, ale skutočne chutný recept.
Potrebujeme:
1 vajce
200 ml biely jogurt
2 PL cukor
1 ks Vanilínový cukor
2 lyžice rum
štipka soli
200 g hladká múka
1/2 Kypriaci prášok do pečiva
Voliteľné:
Marhuľový džem
Na posypanie:
Práškový cukor
Postup:
Pripravíme si väčšiu misku.
Do misky rozbijeme vajíčka.
Pridáme cukor a vanilkový cukor a miešame, kým sa cukor úplne neroztopí.
Pridáme rum a jogurt.
Potom vmiešame preosiatu múku a prášok do pečiva.
Všetky suroviny lyžicou vymiešame.
Naberáme lyžičkou, ktorú predtým namočíme v oleji a vkladáme do rozpáleného oleja.
Pečieme z oboch strán dozlatista.
Vyberieme na papierovú utierku, aby nám nasala prebytočný olej.
Podávame posypané práškovým cukrom, poliate čokoládovo-orieškovým krémom, džemom, čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)