plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná maškrta z kyslej smotany za 10 minút: Rýchly RECEPT na fantastický dezert!

Vynikajúci nepečený dezert s kyslou smotanou a ovocím, plný vitamínov a naozaj fantasticky chutný.

Vynikajúci nepečený dezert podľa receptu od Martinky s kyslou smotanou a ovocným želé alebo ovocím.

 

 

Ja odporúčam verziu s čerstvým ovocím, pretože okrem toho, že výsledný dezert bude plný vitamínov, je naozaj fantasticky chutný.

Neváhate a skúste nepečenú dobrotku s jednoduchou a rýchlou prípravou.

 

 

Potrebujeme:

Na verziu so želé:

5 druhov želé cukríkov rôznej farby

Na verziu s ovocím:

 

 

1 banán

2 kivi

6-8 jahôd

1/2 jablka alebo manga

čučoriedky

800 g kyslej smotany

180 g cukru

100 ml vody

30 g želatíny

1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Mandle

karamelová poleva

Postup:

 

Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať.

Všetko ovocie si nakrájame na drobno.

Ak použijeme želé cukríky, aj tie si nakrájame nadrobno.

 

 

Prípadne si môžete urobiť vlastné želé tak, že použijete želatínu rôznej farby, pripravíte podľa návodu na obale a po stuhnutí nakrájate na kúsky.

Banán nakrájame na kolieska.

A pokvapkáme citrónovou šťavou, aby banán nezhnedol.

 

 

Všetko ovocie nakrájame do bábovkovej formy (formu vymastíme maslom, alebo vyložíme fóliou).

Kyslú smotanu vymiešame s vanilkovým extraktom a cukrom.

 

 

Želatínu zahrievaním na plameni rozpustíme a keď je tekutá, nalejeme do smotany.

Krém nalejeme na ovocie, uhladíme a formu prikryjeme fóliou.

 

 

Odložíme do formy stuhnúť.

Potom vyklopíme a môžeme pokvapkať karamelovou polevou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes