Výborný tip na chrumkavú cuketu, ktorú pripravíte bez toho, aby ste si ušpinili ruky.
Tento recept na cuketu s exotickým nádychom si zamilujete.
Skvelý recept sme našli na stránke napadovy.blog.
Potrebujeme:
cuketa 3 ks
múka hladká 3 lyžice
kukuričný škrob 2 lyžice
vajcia 3 ks (dosť a 2 ks)
rastlinný olej na vyprážanie
Ďalej:
strúčik cesnaku
sójová omáčka 100 ml
sezam 1-2 lyžice
nechajte 15-20 minút
z času na čas premiešať
Postup:
Cuketu si dobre umyjeme.
Nešúpeme, ale vidličkou urobíme na povrchu hlboké ryhy.
Odkrojíme konce.
Prekrojíme na polovicu a nakrájame na kúsky.
Cuketu vložíme do vrecka.
Pridáme sypké prísady – múku a kukuričný škrob.
Vrecko uzavrieme a dobre potrasieme, aby sa sypká zmes dostala na každý kúsok.
V samostatnej miske si vyšľaháme vajcia.
Cuketu preložíme do misky.
Nalejeme vaječnú zmes a premiešame.
Na panvici si rozpálime olej.
Pomocou vidličky preložíme kúsky cukety na panvicu a opečieme dozlatista.
Na obracanie cukety odporúčame používať paličky, je to veľmi praktické a jednoduché.
Opraženú cuketu preložíme do misky.
Pridáme nastrúhaný cesnak a sójovú omáčku.
Posypeme sezamom a premiešame.
Necháme 15 – 20 minút odstáť a z času na čas premiešame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)