Ruský paradajkový šalát s fantastickou zálievkou: Keď sú doma rajčiny, dávam ho aj k rezňom – perfektná chuť!

Paradajkovo-cibuľový šalát, ktorý sa výborne hodí k obedu, alebo ako ľahké občerstvenie!

Zelenina by mala byť hlavnou dennou súčasťou nášho jedálnička.

 

 

Strava totiž ovplyvňuje aj naše zdravie a veľakrát aj našu náladu.

Je teda dôležité, aby sme mali dostatok potrebných živín.

Tento paradajkovo-cibuľový šalátik chutí výborne k hlavnému jedlu, ale aj samostatne ako ľahké občerstvenie.

Počas teplých dní vás osvieži a v zime zase prispeje k posilneniu imunity.

Potrebujeme:

5 rajčín

 

 

3 cibule

3 – 4 strúčiky cesnaku

4 PL oleja

2 PL citrónovej šťavy

1/2 ČL bazalky

1/4 lyžičky štipľavej papriky

1 a 1/2 PL medu

 

 

1/2 ČL soli

Voliteľné:

Bylinky podľa chuti

Koreniny podľa chuti

Postup:

Stredne veľké paradajky aj cibuľu si narežeme na tenké kolieska.

 

 

Cesnak nasekáme na malé kúsky.

Dresing si vyrobíme zmiešaním medu (ak je príliš tuhý, treba ho trochu roztopiť), citrónovej šťavy, oleja, soli, štipľavej papriky a bazalky.

Zoberieme si misku, do ktorej budeme vrstviť paradajky, cibuľu, cesnak a tento postup zopakujeme.

 

Zvrchu potom zalejeme dresingom.

Zakryjeme pokrievkou a dobre pretrepeme.

Takto pripravený šalát uložíme do chladničky aspoň na 30 minút, avšak čím dlhšie stojí, tým lepšie prejde chuťou.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes