Fantastický recept na rumové mesiačiky, ktoré sa nám doma nikdy neomrzia.
Cesto je úplne jednoduché a pritom fantasticky lahodné a vláčne.
Navyše, poleva okrem skvele chuti má aj krásny lesk a nepraskne vám.
Potrebujeme:
300 g masla nebo Hery (v originál recepte je maslo)
300 g krupicového cukru
6 vajec
300 g hladkej múky
40 g kakaa
Poleva:
Rum
Práškový cukor
Trochu oleja
Postup:
Zmäknuté maslo, krupicový cukor a vajcia šľaháme v robote asi 20 minút.
Primiešame preosiatu múku s kakaom a rozotrieme na vymastený a vysypaný plech.
Pečieme na 180 ° C asi 20 minút (otestujeme špáradlom, každá rúra pečie inak).
Ešte teplé polejeme rumovou polevou zmiešanou z rumu, cukru a trošky oleja (vďaka oleju bude poleva lesklá a nepraskne).
Polevy by sme mali mať cca 500 ml.
Necháme zatuhnúť a potom vykrajujeme kolieskom mesiačiky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)