Recept na cuketové rezne: Rýchly a jednoduchý nápad na letný obed s fantastickou chuťou!

Recept na cuketové fašírky. Chutný a rýchly spôsob, ako pripraviť obed!

Sezóna cukety je tu a tak vám ponúkame recept na úžasné cuketové rezne, ktoré budú ideálne na rodinný obed alebo večeru.

 

 

Určite vyskúšajte tento osvedčený recept z portálu newscafe na cuketové rezne a rozhodne neoľutujete.

Najlepšia voľba, ako využiť cuketu

Tento rok mi v záhrade bohato rastie cuketa.

Úprimne, milujem ju v akejkoľvek podobe, takže vždy keď je sezóna, použijem ju v kuchyni, keď je príležitosť.

 

 

Táto zelenina obsahuje množstvo vitamínov, ktoré sú pre naše telo dôležité.

Okrem iného obsahuje draslík, železo, vitamín C a K.

Tento recept vrelo odporúčame!

Na cuketové rezne potrebujeme:

 

 

cca 370 g cukety

1 cibuľu (cca 170 g)

2 mrkvy

2 zemiaky

1 pohár strúhanky

2 stredné vajcia

2 PL zemiakového škrobu

hrsť nasekanej pažítky

soľ

mleté čierne korenie

provensálske bylinky

rastlinný olej

Postup:

Na začiatku cuketu umyjeme a zbavíme nečistôt.

 

 

Mladú cuketu nemusíme šúpať.

Ak máme starú cuketu, mali by sme ju ošúpať a zvnútra odstrániť semienka.

Zemiaky, mrkvu a cibuľu dôkladne umyjeme a potom ošúpeme.

Cuketu, mrkvu a zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle.

Cibuľu nakrájame na malé kúsky.

 

 

Všetku pripravenú zeleninu vložíme do misy.

Pridáme lyžicu soli a všetko dôkladne premiešame.

Potom necháme odstáť asi 10 minút, kým zelenina nepustí šťavu.

Po uplynutí času precedíme šťavu zo zeleniny.

V rukách vyžmýkame, aby sme ju zbavili prebytočnej tekutiny a preložíme do samostatnej misky.

Do misky so zeleninou pridáme nasekanú pažítku a vajcia.

 

 

Ďalej pridáme 1/2 hrnčeka strúhanky a škrob.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

Pridáme 1/2 ČL čierneho korenia a 1/2 ČL provesnálskych byliniek.

 

Môžeme pridať aj iné korenie, podľa chuti.

Zvyšnú strúhanku nasypeme do samostatnej misky.

Zo zeleninovej zmesi vytvarujeme stredne veľké fašírky a obalíme ich v strúhanke.

 

 

Fašírky osmažíme na rozpálenom ohni z oboch strán do zlatista.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes