Pripravte si doma šťavnatú plnenú kuraciu roládu, ktorá bude hviezdou sviatočného stola.
Môžete ju konzumovať v sendviči alebo na tanieri s obľúbenou oblohou.
Fantastický recept na lahodnú plnenú kuraciu roládu z youtube kanála Cocinemos Por Favor.
Potrebujeme:
1 kg kuracích pŕs
petržlenovú vňať podľa chuti
3 strúčiky cesnaku
2 vajcia
1 mrkvu
1/2 červenej papriky
50 g strúhaného syra
1 ČL soli
1/2 ČL mletého čili
mleté čierne korenie
4 sušené paradajky
uvarené vajcia
Postup:
Na začiatku natrháme a nožom nasekáme petržlenovú vňať.
Cesnak ošúpeme, nakrájame a zmiešame s petržlenovou vňaťou.
Do menšej misky pridáme vajcia.
Metličkou ich dôkladne vyšľaháme.
Do vajíčkovej zmesi pridáme nasekanú vňať s cesnakom a premiešame.
Pridáme nastrúhaný syr a zmiešame.
Sušené rajčiny vložíme do misky.
Zalejeme horúcou vodou a necháme ich lúhovať 20 minút.
Kuracie prsia nakrájame na rovnakú hrúbku, približne 1,5-2 cm.
Na stôl natiahneme potravinovú fóliou.
Na fóliu naukladáme cez seba kuracie prsia.
Mäso prekryjeme fóliou a pomocou tĺčika a valčeka vyklepeme.
Fóliu odstránime a skontrolujeme, či sú všetky kuracie prsia správne umiestnené.
Mäso posolíme.
Posypeme čili a mletým čiernym korením.
Potom prsia potrieme petržlenovo-syrovou zmesou, rovnomerne rozotrieme a na jednom konci ponecháme nevyplnený pás.
Mrkvu ošúpeme, odstránime konce a nakrájame na plátky.
Potom nakrájame na plátky aj papriku.
Uvarené vajcia nakrájame na polovicu a poukladáme ich za sebou na mäso.
Potom poukladáme plátky mrkvy a papriky a necháme medzi nimi medzeru.
Nakoniec naukladáme na plátky nakrájané sušené rajčiny.
Mäso dôkladne zrolujeme, tlakom zrolujeme fóliu na koncoch a uviažeme uzol.
Pomocou špagátu uviažeme na každom konci uzol.
Potom rolku opäť obalíme fóliou a celú obviažeme špagátom (viď video).
Rolku vložíme do hrnca so studenou vodou, prekryjeme pokrievkou a na strednom ohni varíme hodinu po zovretí vody.
Po uvarení necháme rolku vychladnúť a vložíme do chladničky na minimálne 8 hodín.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: