plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept, ktorý víťazí na Veľkú noc: Kuracia roláda s výbornou plnkou – ideálna ako slávnostné pohostenie!

Pripravte si doma šťavnatú plnenú kuraciu roládu, ktorá bude hviezdou sviatočného stola.

Môžete ju konzumovať v sendviči alebo na tanieri s obľúbenou oblohou.

 

 

Fantastický recept na lahodnú plnenú kuraciu roládu z youtube kanála Cocinemos Por Favor.

Potrebujeme:

1 kg kuracích pŕs

petržlenovú vňať podľa chuti

3 strúčiky cesnaku

2 vajcia

1 mrkvu

1/2 červenej papriky

50 g strúhaného syra

1 ČL soli

1/2 ČL mletého čili

mleté čierne korenie

4 sušené paradajky

uvarené vajcia

Postup:

Na začiatku natrháme a nožom nasekáme petržlenovú vňať.

Cesnak ošúpeme, nakrájame a zmiešame s petržlenovou vňaťou.

 

 

Do menšej misky pridáme vajcia.

Metličkou ich dôkladne vyšľaháme.

 

 

Do vajíčkovej zmesi pridáme nasekanú vňať s cesnakom a premiešame.

Pridáme nastrúhaný syr a zmiešame.

 

 

Sušené rajčiny vložíme do misky.

Zalejeme horúcou vodou a necháme ich lúhovať 20 minút.

 

 

Kuracie prsia nakrájame na rovnakú hrúbku, približne 1,5-2 cm.

Na stôl natiahneme potravinovú fóliou.

 

 

Na fóliu naukladáme cez seba kuracie prsia.

Mäso prekryjeme fóliou a pomocou tĺčika a valčeka vyklepeme.

 

 

Fóliu odstránime a skontrolujeme, či sú všetky kuracie prsia správne umiestnené.

Mäso posolíme.

 

 

Posypeme čili a mletým čiernym korením.

Potom prsia potrieme petržlenovo-syrovou zmesou, rovnomerne rozotrieme a na jednom konci ponecháme nevyplnený pás.

 

 

Mrkvu ošúpeme, odstránime konce a nakrájame na plátky.

Potom nakrájame na plátky aj papriku.

 

 

Uvarené vajcia nakrájame na polovicu a poukladáme ich za sebou na mäso.

Potom poukladáme plátky mrkvy a papriky a necháme medzi nimi medzeru.

 

 

Nakoniec naukladáme na plátky nakrájané sušené rajčiny.

Mäso dôkladne zrolujeme, tlakom zrolujeme fóliu na koncoch a uviažeme uzol.

 

 

Pomocou špagátu uviažeme na každom konci uzol.

Potom rolku opäť obalíme fóliou a celú obviažeme špagátom (viď video).

 

 

Rolku vložíme do hrnca so studenou vodou, prekryjeme pokrievkou a na strednom ohni varíme hodinu po zovretí vody.

Po uvarení necháme rolku vychladnúť a vložíme do chladničky na minimálne 8 hodín.

 

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes