Výhodou prípravy tohto lahodného jedla je, že nebudete potrebovať ani kvapku oleja.
Mäso je tak jemné, že sa vám bude rozpadať na tanieri a v kombinácii s krémovou smotanou omáčkou nenechá nikoho ľahostajným.
Vynikajúci recept na jemné bravčové mäso v omáčke z youtube kanála Vaříme s Kubíčkem.
Potrebujeme:
800 g bravčového mäsa
2 cibule
1/4 ČL mletého čierneho korenia
1/2 ČL soli
800 ml vody
1 PL hladkej múky
1 PL kyslej smotany
pažítku
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na cca 2 cm hrubé plátky. Plátky mäsa z oboch strán vyklepeme na tvrdej podložke.
Potom mäso z oboch strán osolíme a okoreníme.
Soľ a čierne korenie zapracujeme do mäsa.
Plátky vložíme do rozpálenej suchej panvice.
Smažíme z oboch strán 4 minúty.
Ošúpanú cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké plátky.
Nakrájanú cibuľu pridáme k mäsu na panvici.
Po štyroch minútach mäso otočíme a cibuľu miešame vareškou cca 10 minút.
Po uplynutí doby podlejeme mäso 200 ml vody.
Pridáme soľ, čierne korenie a premiešame.
Panvicu prekryjeme pokrievkou a na stredne vyššom plameni dusíme 45 minút.
Mäso počas dusenia čas od času otočíme a podľa potreby podlejeme vodou.
Do misky nalejeme 200 ml vody.
Pridáme múku a metličkou premiešame.
Rozmiešanú zmes nalejeme do panvice.
Trochu stiahneme teplotu a podľa potreby dolejeme vodu.
Panvicu prekryjeme pokrievkou a dusíme 20 minút.
Medzitým nalejeme 200 ml vody do misky a pridáme smotanu.
Metličkou rozmiešame a nalejeme do panvice.
Omáčku zamiešame, mäso otočíme a ešte cca 5 minút povaríme.
Nakoniec mäso dochutíme pažítkou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: